Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri anıldı

Gümüşhane'de, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri'ni anma programı düzenlendi.

Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri anıldı
Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri anıldı
GİRİŞ 22.05.2015 12:51 GÜNCELLEME 22.05.2015 12:51

Gümüşhane Belediyesi ile Gümüşhane Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği (GÜYAD) tarafından, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri'nin doğumunun 202'nci, vefatının ise 122'nci yıl dönümü dolayısıyla Gümüşhane Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda anma programı organize edildi.

Vali Yücel Yavuz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin de yer aldığı coğrafyanın çok sıkıntılı olduğunu belirterek, "Dünyanın gözbebeği ülkemizde, etrafımızdaki yaşanan sıkıntılı ortama rağmen milletimizin feraseti ve Allah'ın izni ile çok şükür huzur ve sükun içinde yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi bu tür etkinliklerle, dinimizin manevi mimarlarıyla hemhal olarak ve tarihimizle birlikte yaşama duygusu içinde sürdürürsek bu sıkıntılı dönemi en güzel şekilde geçireceğimizi düşünüyorum" dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri'ni her anlamda büyük sevgi ve takdirle andığını dile getirerek, Belediye Başkanı Ercan Çimen'i düzenlenen anma programı dolayısıyla tebrik etti.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri'nin yaşadığı dönemin en iyi müderrislerinden olduğunu anımsatarak, "Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri sadece ibadet yönüyle değil, toplumun hem maddi hem de manevi yönden gelişip kalkınması için her türlü çalışmayı yapmış bir büyüğümüzdür" diye konuştu.

Belediye Başkanı Çimen, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri'ni ilk kez doğduğu şehirde yad ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri, Gümüşhane'mizin yetiştirdiği birçok ünlü ve önemli şahsiyetlerin başında gelmektedir. Bulunduğu ve görev aldığı her noktada ülkesine ve topluma faydalı olmak için canla, başla çalışmış alimdir. Gelecek nesillere Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri'ni en iyi şekilde anlatmayı kendimize şiar edindik."

GÜYAD Başkanı Tahsin Söğüt'ün de selamlama konuşması yaptığı programda, Trabzon Çarşı Camisi imam hatibi Yusuf Ziya Hacıahmetoğlu, Kur'an-ı Kerim okudu.

Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri'nin hayatını anlatan sinevizyon gösteriminin ardından, Amir Ateş ve ilahi grubu sahne aldı.

Program, Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Altuntaş'ın "Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri'nin Manevi Rolü" ve akademisyen Nadirhan Hasanov'un "Özbekistan ve Gümüşhanevi" konulu konferansın ardından plaket töreni ile sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...