Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

Muğla Kardeşlik ve Dayanışma Platformu ile bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, idam kararını protesto etti

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
GİRİŞ 22.05.2015 13:36 GÜNCELLEME 22.05.2015 13:36

Muğla Kardeşlik ve Dayanışma Platformu ile sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idam kararını kınadı.

Kurşunlu Cami bahçesinde toplanan grup, çeşitli sloganlar attı.

Muğla Kardeşlik ve Dayanışma Platformu adına açıklamayı okuyan Burak Barluk, Mursi'nin, oyların yüzde 52'sini alarak cumhurbaşkanı seçildiğini hatırlattı.

Barluk, Mısır diktasının kurgusal bir dava ile aldığı idam kararını, görüş alınması için müftülüğe gönderdiğini belirterek, "Maalesef her zamanki gibi birileri demokrasiyi hazmedemediler. Bilinsin ki bu darbecilerin ve aralarındaki karanlık güçlerin hedefinde bütün bir insanlık vardır" dedi.

İşkenceler, katliamlar ve zulümlerin son bulması için uluslararası kamuoyunu göreve davet eden Barluk, şöyle konuştu:

"Hatırlanmalıdır ki 2 sene önce Mısır'da herkesin gözü önünde Rabia katliamı yaşandı. Çoluk, çocuk ve kadınlar şehit edildi. Yine herkesin gözü önünde bugün, bu haksız ve saçma idam kararları verilmektedir. Kardeş ülke Mısır'da yaşananlar tamamen firavun oyunudur. Mısır halkının gasp edilmeye çalışılan egemenlik hakkını koruma çabasını asil bir davranış olarak görüyoruz. Bugün Mısır'da uygar dünyanın gözü önünde cereyan eden ve insanlık adına utanç verici olan bu zulmü telin ediyor, insanlık vicdanını göreve davet ediyoruz."

Mısır'da Mursi ve darbe karşıtları için verilen idam kararının "yok hükmünde" olduğunu söyleyen Barluk, "Mursi'nin idamı insanlığın idamıdır. Bu yüzden susmayacağız. Bu ses ümmetin sesidir. Yükselen ses milletin ve ümmetin sesidir. Susmuyoruz ve susmayacağız. Mursi'nin dediği gibi, (Bize Allah yeter)" diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı