Avukatın haciz işlemi sırasında darbedilmesine ilişkin dava

İzmir'de, avukatı darbettikleri iddiasıyla biri tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı

Avukatın haciz işlemi sırasında darbedilmesine ilişkin dava
Avukatın haciz işlemi sırasında darbedilmesine ilişkin dava
GİRİŞ 22.05.2015 13:38 GÜNCELLEME 22.05.2015 13:38

İzmir Barosu avukatlarından Sertaç Sakallı'yı haciz işlemi sırasında darbettikleri iddiasıyla biri tutuklu 4 sanığın 12 yıl hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Adem A, tutuksuz yargılanan Kemalettin G, Vedat Y, Celal K. ve avukatları ile müşteki avukat Sakallı, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ve yönetim kurulu üyeleri ile müşteki icra memuru Tugay Yunus Karakuş katıldı.

Duruşmaya çok sayıda sanık yakınının gelmesi üzerine, polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Tutuklu sanık Adem A, olay günü sahibi olduğu markete gelen avukat Sakallı'dan borcunu ödemek için birkaç saat müsaade istediğini, asıl alacaklıyla görüşerek anlaştıklarını, alacaklının avukatı arayarak vekalet ücretini ödeyeceğini ve haciz işlemini durdurmasını söylediğini savundu.

İş yerine geldiğinde bilgisayar başında oturduğunu gördüğü Sakallı'ya neden gitmediğini sorduğunu, "27 bin lirayı almadan bir yere gitmem" cevabı aldığını ifade eden Adem A, "Aramızda tartışma çıktı. Kenisine 'Siz tefeci misiniz' dedim. O da 'Evet, resmi tefeciyiz, var mı diyeceğin' diye cevap verdi. Birbirimize vurmaya başladık. Kesinlikle müştekiyi zorla alıkoymadım. 80 gündür bu olaydan dolayı içeride bulunuyorum, mağdurum, tahliyemi istiyorum" şeklinde konuştu.

Diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

"Çalıştığım büronun avukatı, haciz işlemini yapmamı söyledi"

Avukat Sakallı ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, haciz işlemi için iş yerine gittiklerini, Adem A'nın alacaklıyla görüştükten sonra borcunu ödemek için 1-2 saat süre istediğini savundu.

İcra memuruyla yemek için ayrıldıklarını anlatan Sakallı, şunları dile getirdi:

"Öğleden sonra gittiğimizde Adem A. orada yoktu. Ofis bölümüne geçip beklemeye başladım. Bu sırada Adem A. gelip, 'Çıkın, gidin, size para ödemeyeceğim, alacaklıya ödeyeceğim, alacaklıyla anlaştık' dedi. Alacaklıyla telefonla görüştüm, bana 'Haczi bırak ya da devam et' şeklinde talimat vermedi. Çalıştığım büronun avukatı, haciz işlemini yapmamı söyledi. Adem A, birden üzerime saldırıp, vurmaya başladı. Ben de duvara yaslanıp kendimi yumruklardan korumaya çalıştım. İcra memurunun kaçtığını gördüm."

İcra memuru Karakuş da avukat Sakallı'yla aynı yönde ifade verdi.

Hakim Orhan Yüksel, sanık Adem A'nın tutukluluk halinin devamına, tanıkların zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bornova ilçesinde 5 Mart'ta icra memuru Karakuş ile müvekkiline borcu olan market işletmecisi Adem A'nin iş yerine giden avukat Sakallı, darbedilmişti.

Adem A. tutuklanmış, sanıklar hakkında "Cebir tehdit veya hile kullanarak hürriyetinden yoksun kılma, görevi yaptırmamak için direnme ve hakaret" suçlarından 12 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı