Suriyeli yetimler sünnet edildi

Akçakale ilçesindeki 50 Suriyeli yetim erkek çocuğu, düzenlenen törenle sünnet ettirildi.

Suriyeli yetimler sünnet edildi
Suriyeli yetimler sünnet edildi
GİRİŞ 22.05.2015 13:39 GÜNCELLEME 22.05.2015 13:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Akçakale İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (AKİLDER) tarafından, Bolatlar İmam Hatip Lisesi Çok Amaçlı Konferans Salonunda düzenlenen sünnet törenine, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve Suriyeli sığınmacılar katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan Halil Özcan, son günlerde kentte Suriyeli sığınmacılara yönelik propaganda yapıldığını, ancak bunu yapanların, ekmeğini Suriyeli kardeşleriyle bölüşen Şanlıurfalılar olmadığını söyledi.

Bunun, AK Parti'yi siyasi olarak zor durumda bırakmak için uygulanan bir oyun olduğunu iddia eden Özcan, "Allah'a şükürler olsun Şanlıurfalılar bu oyuna gelmedi ve Suriyelilere karşı uygulanan propagandaya destek vermedi. Yaklaşık 2 milyon Suriyeli ülkemizde yaşıyor. Tabi içinde ferdi olarak kötü niyetli insanlar olabilir ama bunu tüm Suriyelilere mal etmemek lazım. Bu sünnet etkinliğini düzenleyenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AKİLDER 2'nci Başkanı Fatih Kartal ise dernek olarak amaçlarının, ellerindeki imkanlar dahilinde küçük de olsa Suriyeli mazlumların yanında olduklarını göstermek olduğunu belirterek, etkinliğin düzenlenmesinde katkıda bulunanlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından ilahiler ve dualar okundu. 

Tören, sünnet ettirilen Suriyeli çocuklara takı takılmasıyla sona erdi.

 

YORUMLAR 3
  • osmanlıserdarı 8 yıl önce Şikayet Et
    evet 2.buçuk milyon suriyeli ülkemizi mahvetti.hatay da il nüfusunu geçti bunlar müslüman değil bunlar gelin yaşantılarına bakın namaz yok giyim kuşam süs püs işleri güçleri cocuk yapmak vallahi herbiri,nde en az dört tane yemin ederim ayranı yok içmeye kadınlar doğum yapıyor.bunlar gerçekten çok rahat insanlar savaştan kaçmış demeye bin şahit ister.
    Cevapla
  • muhammet ünlüsoy 8 yıl önce Şikayet Et
    köprü baraj yol vs... geçin. en büyük hizmet bu işte. mazlumlara yardım eden ülke
    Cevapla
  • Soğuk Yüz... 8 yıl önce Şikayet Et
    Savaşın soğuk yüzü işte, o yetimlerin başını kim okşayacak, onları kim koruyacak. Rabbim devletimize zeval vermesin bir çok müslümanın umudu bizim ülkemizdir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar