Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Özünal:

"Aile içi şiddetin önlenmesi ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulabilmesi amacıyla, muhtarlıklarımıza psikolog tahsis edilmesini istiyoruz"

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Özünal:
Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Özünal:
GİRİŞ 22.05.2015 13:53 GÜNCELLEME 22.05.2015 13:53

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, aile içi şiddetin önlenmesi ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulabilmesi amacıyla, muhtarlıklara psikolog tahsis edilmesini istediklerini söyledi.

Özünal, Erdemli Muhtarlar Derneği'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, muhtarların taleplerini içeren 26 maddelik bir dosya hazırladıklarını ve bunu milletvekili adaylarına verdiklerini belirtti.

Talepler arasında muhtarların yetkilerinin artırılmasının da yer aldığını ifade eden Ramazan Özünal, bunun yanı sıra muhtarlıklara psikolog tahsis edilmesini istediklerini de dile getirdi.

Bu talebi çok önemsediklerini vurgulayan Özünal, şöyle devam etti:

"Muhtarlar, mahallesinde, köyünde yaşayan aileleri tanır, sorunlarını bilir. Aile içi şiddetin önlenmesi ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulabilmesi amacıyla, muhtarlıklarımıza psikolog tahsis edilmesini istiyoruz. Her insan tedavi için hastaneye gidemez, ancak vatandaşımız muhtarlıklara işini yaptırıyor gibi gelebilir ve sorunlarını psikoloğa anlatıp, çözüm bulabilir. Bunu, hazırladığımız 26 maddelik taleplerin en önemlisi olarak görmekteyiz."

Ramazan Özünal, muhtarların sorunlarının giderilmesini beklediklerini de vurgulayarak, "Büyükşehirlerde, mahallelerde bir iş yapılacağı zaman muhtarlarımızın görüşü dahi alınmıyor. Artık bunların düzeltilmesi ve muhtarlarımızın haklarının yükselmesini istiyoruz. İnşallah gelecek dönemde muhtarlarımıza gereken ilgi ve yetki verilir" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması