İzmir'de aile hekimlerinden "nöbet" eylemi

İzmir'de, aile sağlığı merkezlerinde çalışan bir grup hekim, iş yoğunluklarının arttırıldığı gerekçesiyle eylem yaptı.

İzmir'de aile hekimlerinden "nöbet" eylemi
İzmir'de aile hekimlerinden "nöbet" eylemi
GİRİŞ 22.05.2015 14:04 GÜNCELLEME 22.05.2015 14:04

Bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği aile hekimleri, taleplerini içeren pankart ve dövizlerle İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplandı.

Türk Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, burada yaptığı açıklamada, aile sağlığı merkezlerinde Aralık 2014'ten bu yana uygulanan cumartesi nöbetine karşı mücadelelerinin sürdüğünü söyledi.

İş yoğunluğu yaşayan aile hekimlerine cumartesi nöbeti tutturularak, personel haklarının ihlal edildiğini savunan Doğruyol, "Cumartesi nöbetinin peşine pazar nöbeti dayatması getirileceği söylenmektedir. Pazar nöbetleri de vatandaşımızın sağlık hizmetlerinden daha fazla faydalanmasına katkı sunacak bir uygulama değildir" dedi.

Doğruyol, bu tür uygulamalara ilişkin sağlık çalışanlarının görüş ve önerilerinin alınması gerektiğini belirterek, sorun çözülene kadar mücadelelerinin süreceğini belirtti.

Basın açıklamasının ardından üzerinde aile hekimlerinin sorunları yazılı balonlar patlatıldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun resmi bulunan maske takan bir aile hekimine de temsili "empati aşısı" yapıldı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor