Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: - "Bunları (tabletleri) iyi değerlendirin ve ülkemizin geleceğine iyi katkılarda bulunun"

Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni
Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni
GİRİŞ 22.05.2015 14:21 GÜNCELLEME 22.05.2015 14:21

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, öğrencilerin kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, "Bunları (tabletleri) iyi değerlendirin ve ülkemizin geleceğine iyi katkılarda bulunun" dedi.

Samsun 19 Mayıs Lisesi'nde düzenlenen, Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi Tablet Dağıtım Töreni'ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da telekonferans sistemiyle katıldı. Ankara'da ATO Congresium'dan tören alanına bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3 bin öğrenci ve öğretmenin katıldığı törenden Samsun'a selamlarımı ve sevgilerimi yolluyorum" ifadesini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Samsun'da öğrencilerin Fatih Projesi'nin ne anlama geldiğini ve ne içerdiğini iyi bildiğini anlatarak, "Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımız, öğrencilerimiz bu projenin ne anlama geldiğini çok iyi özümsemiş ve çok iyi farkındalar. Size bu projeyle ilgili katkılarınız için öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öğrencilere de seslenen Kılıç, şunları kaydetti:

"Umut ediyorum ki size sunulan bu imkanları en iyi şekilde kullanırsınız. Bunların hepsi sizin için. Bunları iyi değerlendirin ve ülkemizin geleceğine iyi katkılarda bulunun. Bundan 10 veya 20 sene sonra bu tür programlarda bakan olarak ya da cumhurbaşkanı olarak, müdürler ve valiler olarak sizler olacaksınız inşallah. Kendinizi iyi yetiştirin bu güzel ülkemizi ve cennet vatanımızı en iyiye taşıyın."

Vali İbrahim Şahin'in de katıldığı törende, 9. sınıf öğrencileri Necmiye Gerdan ve Büşra Gümüş'ün Fatih Projesi hakkında sunum yapmasının ardından Bakan Kılıç, temsili olarak 150 öğrenciye tabletlerini dağıttı.

Samsun'da 3 bin 483 öğretmen ile 9. sınıf öğrencisi 13 bin 443 öğrenciye tablet dağıtılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!