Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni

Nevşehir, Yozgat ve Malatya'da öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı

Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni
Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni
GİRİŞ 22.05.2015 15:35 GÜNCELLEME 22.05.2015 15:35

Fatih Projesi kapsamında Nevşehir, Yozgat ve Malatya'da öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen törende, imam hatip lisesi öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığının 'Fatih Projesi' kapsamında tablet bilgisayar verildi.

Dağıtım töreni öncesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'a Fatih Projesi hakkında kentteki çalışmaların anlatıldığı sunum yaptı. Sunumda, kentte 2012 yılında uygulamaya başlanılan proje kapsamında il genelindeki öğrenci ve öğretmenlere 4 bin 583 tablet bilgisayarın dağıtıldığı ayrıca bin 115 sınıfa etkileşimli tahta kurulduğu belirtildi.

Sunumun ardından Ceylan ve Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, 9. sınıfta eğitim gören 50 öğrenciye tablet bilgisayar vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yozgat

Yozgat Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki törende İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, 9. sınıfta okuyan 40 öğrenciye ve öğretmenlere tablet dağıttı.

Öğrencilere bu imkanlardan iyi faydalanmalarını öneren Kuş, "Bizim öğrencilik zamanımızda bu tür imkanlar yoktu. Bir tane defterimiz vardı. Bu bir deftere biz bizim dönemimizde okuyan arkadaşlarımız dört ders notlarını sığdırırdı. Şimdi baktığımız zaman teknolojinin ne kadar ilerlediğini görüyoruz. Sizlerde okulunuzu bitireceksiniz, belki bizim makamımızda sizler oturacaksınız. O dönemde de belki teknoloji daha fazla ilerleyecek ve siz öğrencilerinize 'Biz bir zamanlar tablet diye bir teknoloji kullanıyorduk' diyeceksiniz" dedi.

Proje kapsamında il genelinde 950 öğretmen ve 4 bin 57 öğrenciye tablet dağıtıldığını ifade eden Kuş, 2015-2016 eğitim öğretim yılı başlangıcında yaklaşık 7 bin 9. sınıf öğrencisine daha tablet dağıtılacağını kaydetti.

Konuşmanın ardından Kuş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Danyal Kocabeyoğlu, İmam Hatip Lisesi Müdürü Ekrem Canbaş ve Anadolu Lisesi Müdürü Adil Arslan öğrencilere tablet bilgisayarlarını teslim etti.

Malatya

Malatya'daki tören Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Törenin açılışında konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, açılım fırsatları arttırma, teknolojiyi iyileştirme hareketi olan Fatih Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye'deki tüm dersliklere bir diz üstü bilgisayar, projeksiyon cihazı ve akıllı tahta, tablet bilgisayar verilmesinin ön görüldüğünü belirtti.

Projeyle çağın gereklerine uygun bilgi toplumu oluşturmanın amaçlandığını dile getiren Kamçı, "Proje kapsamında 700 bin tablet ihalesi yapılmış olup bunun 150 bini Mayıs-Haziran aylarında, geri kalanları ise Eylül-Ekim aylarında öğrencilere dağıtılacak. İle gönderilen tablet bilgisayarların 34 tanesini öğrencilere vereceğiz. Her alanda olduğu gibi eğitimde de muazzam hizmetlerin altında imzası bulunan ve aziz milletimize gelişen dünyanın bütün nimetlerini sunmayı gaye edinen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Malatya halkı ve şahsım adına saygı ve şükranlarımı arz ederim" diye konuştu.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da Kasım 2014'ten bugüne ilde 2 bin 319 etkileşimli tahtanın okullara, 11 bin 150 tabletin ise öğrencilere verildiğini belirterek, "3 okul hariç tüm orta öğretimlerde etkileşimli tahta kuruldu. 3 okul ise fiziki yapılarından dolayı beklemektedir" dedi.

Kentte 2 bin 750 etkileşimli tahtanın Aralık ayı sonuna kadar sınıflara yerleştirileceğini kaydeden Tatlı, "İlde Eylül ayı sonuna kadar 11 bin tablet bilgisayar dağıtımı planlanmaktadır. 604 okula yazıcı verildi. Yeni açılacak 20 okulun çok fonksiyonlu yazıcısı da elimizde bulunmakta" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından 34 öğrenciye tablet bilgisayarlar, Vali Kamçı, Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, Tatlı ve Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz tarafından verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?