Çubuk'ta çiftçilere gübre kullanma eğitimi

Ankara’nın Çubuk ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kimyasal gübrenin verimli kullanması amacıyla çiftçilere tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çubuk'ta çiftçilere gübre kullanma eğitimi
Çubuk'ta çiftçilere gübre kullanma eğitimi
GİRİŞ 22.05.2015 15:44 GÜNCELLEME 22.05.2015 15:44

Çubuk Tarım Kredi Kooperatifi tarafından "Dünya Çiftçiler Günü" çeşitli etkinliklerle kutlanırken, kimyasal gübrenin verimli kullanması amacıyla da çiftçilere tanıtım ve bilgilendirme eğitimleri verildi.

Çubuk Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ercan Akkan, Melikşah, Kutuören, Güldarpı ve Yazır Mahallelerinde üreticilerin kimyasal gübrenin verimli kullanması amacıyla eğitim çalışmaları düzenlediklerini söyledi.

Kooperatifin ilçede üreticilere sunduğu hizmetler ve destekler hakkında da detaylı bilgiler verdiklerini kaydeden Akkan, "Biz bu yılki kutlamaları aynı zamanda bir eğitim çalışmalarına çevirdik. Üreticimize faaliyetlerimiz ve desteklerimiz hakkında detaylı bilgiler verdik. Üreticimiz bizim ayağımıza değil, biz üreticimizin ayağına gitmiş olduk. Çok da etkili olduğunu düşünüyorum. Özellikle tarlaya gübre atım mevsimi olması nedeniyle üreticimizin bilinçsiz gübre kullanmasını kısmen de olsa önlemiş olduk. Toprak tahlili için nasıl numune alınacağını, toprağın hazırlığı ve kullanılması gereken gübrelerin özellikleri konusunda da uzmanlarımız tarafından bilgiler verildi" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı