Fener Rum Patriği Bartholomeos, Çanakkale'de

Bartholomeos, Gelibolu Yarımadası'nda Türklere ve yabancı ülkelere ait bazı şehitlik ve anıtları gezip dua etti

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Çanakkale'de
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Çanakkale'de
GİRİŞ 22.05.2015 15:46 GÜNCELLEME 22.05.2015 15:46

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'ndaki bazı şehitlik ve anıtları gezdi.

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla bir grupla bölgeye gelen Bartholomeos, ilk olarak Şehitler Abidesi'nin ön bölümündeki temsili şehitlikte dua etti.

Bazı ziyaretçiler, Bartholomeos ile hatıra fotoğrafı çektirdi ve öz çekim yaptı.

Bartholomeos daha sonra Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk Anıtı ile Yeni Zelandalılara ait anıtların bulunduğu Conkbayırı'na geçti. Burada da ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Bartholomeos, kendisiyle öz çekim yapan çocukları kastederek, "İşte modern gençlik" dedi.

Anzak Koyu'na geçen Bartholomeos, Avustralyalı ve Yeni Zelandalıların her yıl 25 Nisan'da Şafak Töreni yaptığı alanın yakınındaki mezarlığı gezdi. Bölgedeki anıta, "İstanbul Rum Patriği" yazılı çelenk bırakan Bartholomeos, beraberindekilerle ayin yaptı.

Bartholomeos, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale Savaşları'nda Osmanlı ordusunda yer alan Hristiyanlar için dua ettiklerini söyledi.

Çanakkale'nin dünya için önemli bir bölge olduğunu belirten Bartholomeos, "Şehitlerin ruhları şad olsun. Yalnız Çanakkale Savaşları'nda değil, bütün savaşlarda Ortodoks Rumlar ve Hristiyanlar vatani vazifelerini yaparken şehit düştüler veya vatani vazifelerini tamamlayarak evlerine döndüler. Bunları her zaman hatırlamalıyız. Onlara bir minnet borcu ödemiş olduk. Tekrar ruhları şad olsun diyorum. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...