"Da Vinci robot kanser riskinden kurtardı"

Sakarya’da bir süredir kullanılan "Da Vinci" robotla gerçekleştirilen ameliyatla, kanser riski taşıyan hastanın sağlığına kavuştuğu bildirildi.

"Da Vinci robot kanser riskinden kurtardı"
"Da Vinci robot kanser riskinden kurtardı"
GİRİŞ 22.05.2015 15:56 GÜNCELLEME 22.05.2015 15:56

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Fehmi Çelebi yönetiminde gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuşan Emine Sezer ( 49), karın ağrısı şikayetiyle 2 yıl önce hastaneye başvurduğunu belirterek, hekimlerin kendisini takibe aldığını, yapılan tetkiklerin ardından robotla ameliyat edildiğini söyledi.

Hekim ve sağlık çalışanlarının kendisine yakın ilgi gösterdiğini dile getiren Sezer, robotlu ameliyatın başarılı geçmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Sezer, ameliyatı gerçekleştiren Çelebi ve ekibi Op.Dr. Enis Dikicier, Dr. Ömer Yalkın ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Ameliyatla ilgili açıklama yapan Prof.Dr. Fehmi Çelebi de hastaya iki yıl önce kolonoskopi yapıldığını ve rektumda ve kalın bağırsağında polip tespit edildiğini açıklayarak, "Hastamızı, biyopsi sonucuna göre takibe aldık, 6 aylık takibimiz sonucu poliplerin kanser riski artması nedeniyle cerrahi müdahaleye karar verdik. Hastanemize kazandırılan çok yönlü manevra kabiliyetine sahip Da Vinci adlı robotla cerrahi müdahalenin uygun olduğuna karar vererek hastamızın kalın bağırsağının bir kısmını ve rektumunu ameliyatla çıkardık. Ameliyat sonrası takibimiz devam etti ve hastamızı beşinci gün taburcu etmenin mutluluğunu ekip olarak yaşadık" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MKE Ankaragücü - Beşiktaş! CANLI
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi