Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

Rize'de Türkiye Din Kültürü Öğretmenleri Mezunları ve Mensupları Derneği üyesi grup, idam kararını protesto etti

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
GİRİŞ 22.05.2015 16:01 GÜNCELLEME 22.05.2015 16:01

Rize'de Türkiye Din Kültürü Öğretmenleri Mezunları ve Mensupları Derneği üyesi grup, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam kararını protesto etti.

İlahiyat Fakültesi Camisi önünde toplanan grup, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idam kararını kınadı.

Grup adına açıklama Süleyman Hilmi Ceylan, Mursi ve Müslüman Kardeşlerin yönetimine yapılan zulme kayıtsız kalmamak için bir araya geldiklerini söyledi.

Mısır'da ilk bağımsız ve serbest seçimle cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi ve arkadaşlarına karşı işletilen haksız süreç sonucunda kabul edilemez bir karara imza atıldığını ifade eden Ceylan, "Cezanın askeri cunta tarafından verildiği aşikardır. Ayrıca geçtiğimiz nisan ayında Mısır'da, Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedi'nin de aralarında bulunduğu 14 teşkilat yöneticisine verilen idam cezası onanmış ve Rabia operasyonları birimi davasında 48 kişi müebbet hapisle cezalandırılmıştır. Bu kararı veren sözde mahkemelerin askeri cunta tarafından gerçekleştirilen darbenin emrinde oldukları aşikardır" dedi.

Ceylan, Mısır'da yaşanılan sürecin daha da kötüye gitmemesi için bu sözde mahkeme kararlarının mutlaka durdurulması gerektiğini kaydederek, "Ayrıca birlikleri bozulmuş halde olan İslam toplumlarının yöneticilerinin batının boyunduruğu altında kurtulup yeniden İslam birliğini tesis etmek için bir araya gelmeleri gerekmektedir. Yaşanan bu zulümlerinin son bulması için derhal bir adım atılmalıdır. Hakkı üstün tutan bir anlayışla yeni bir dünya kurulmadığı müddetçe bu zulümler engellenemeyecektir. Hepimizin üzerine düşen, zalimlerin karşısında ve mazlumların yanında yer alışımızda samimi olmaktır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, olaysız dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi