KADEM'den "Kadın Yasal Hakları Eğitimi" semineri

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Konya Temsilciliğince, "Kadın Yasal Hakları Eğitimi" seminerlerinin ilki gerçekleştirildi.

KADEM'den "Kadın Yasal Hakları Eğitimi" semineri
KADEM'den "Kadın Yasal Hakları Eğitimi" semineri
GİRİŞ 22.05.2015 16:32 GÜNCELLEME 22.05.2015 16:32

KADEM Konya Temsilcisi Kübra Solak, Konya Ticaret Odası (KTO) Toplantı Salonu'ndaki seminerde yaptığı konuşmada, 8 Mart 2013'te kurulan KADEM'in genelde insan hakları, özelde kadının insan haklarından hareketle, kadınları çağdaşlık-uygarlık perspektifinde tek tipleştiren ideolojilere karşı; kimlik, kişilik, özgürlük ve varoluş mücadelesini destekleyen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

Derneğin, kadınların kendilerine yer buldukları, değişen Türkiye'nin yeni kadın hareketi olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Solak, şunları kaydetti:

"KADEM, Türkiye kadınlarının yasal hakları konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Kadın Yasal Hakları Eğitimi'ni periyodik olarak düzenlemektedir. Kurulduğu günden itibaren binlerce kadına ulaşmayı başarmıştır. Konya Temsilciliği olarak da bugün ilkini yapacağımız, Kadın Yasal Hakları Eğitimi'nin hepimize faydalı olmasını temenni ediyorum."

KADEM Genel Merkez Halkla İlişkiler Komisyon Başkanı Rabia Melek Çakıroğlu ise Türkiye’de kadınların hak mücadelesinin çok erken bir dönemde başladığını, Tanzimat’ın ilanından bugünlere kadar uzanan tarihsel süreçte, Türkiye'nin kadın hakları konusunda önemli bir birikime sahip olduğunu anlattı.

Kadının siyasal, sosyal ve ekonomik hayattaki statüsünü arttırmak üzere, demokratik reformlara destek olacak alternatif bir söylem üreten KADEM'in, hayatın her alanında kadının ihtiyaçlarına cevap vereceğini vurgulayan Çakıroğlu, kadının sesi olacak bir sivil toplum örgütü olmayı kendilerine amaç edindiklerini ifade etti.

Ardından söz alan KADEM Genel Merkez Hukuk Komisyonu Başkanı Betül Altunsoy Yanılmaz da kadının temel hak ve özgürlüklerinin korunması noktasında, yasal düzenlemelerde, diğer mevzuatta ve planlamalarda atılacak hukuki adımların son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Altunsoy, hukuk alanında, kadın hakları konusunda yapılacak yasal düzenlemelere sivil toplum olarak müdahil olmak ve kadınların sahip oldukları haklar konusunda bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla, KADEM Hukuk Komisyonu tarafından eğitimler, çalıştaylar ve kampanyalar yürütüldüğünü aktardı.

Ardından konuşmacılar, katılımcıların sorularını yanıtladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...