Karaman'da çiftçi bayramı etkinlikleri

Karaman'da Çiftçi Bayramı etkinlikleri bu sene ikincisi düzenlenen Tarım Fuarı açılışı ile başladı.

Karaman'da çiftçi bayramı etkinlikleri
Karaman'da çiftçi bayramı etkinlikleri
GİRİŞ 22.05.2015 17:17 GÜNCELLEME 22.05.2015 17:17

Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Kapalı Pazar alanında düzenlenen Tarım Fuarı’nın açılışında konuşan Karaman Valisi Murat Koca, Karaman'ın bir tarım kenti olduğunu söyledi.

Karaman'lı üreticinin her zaman teknolojiyi takip ettiğini ifade eden Koca, şunları kaydetti:

"Bugün burada açılışını gerçekleştiğimiz Tarım Fuarı’nı çok önemsiyoruz. Bu sene ikincisi yapılıyor. Çiftçimiz burada yenilikleri yakından görme fırsatı buluyor. Alternatifleri bir arada görüp, değerlendiriyorlar. Bu tür etkinlikler Karaman'ın tanıtımınada önemli bir kakı sağlayacak. Gelecek yıl gıda firmalarının da burada olacağını öğrendim. Karaman önemli bir gıda sanayisine sahip. Dünyanın her yerine ihracat yapılıyor. Tarımla gıdayı birbirinden ayıramayız. O zaman bu fuarın uluslararası bir fuar olması için önü açılır. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu da konuşmasında, " İnşallah gelecek yıl bu fuarımıza gıdayı da ekleyerek adı Tarım ve Gıda Fuarı olacak. Bu da sizlerin verdiği destekle olacak. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve çiftçilerimizin Çiftçi Bayramını kutluyorum. Burada fuarımıza katılan firmaların çoğunluğu Karaman firmaları. Sergiledikleri makineler Karaman’da üretiliyor. Fuarımın 24 Mayıs akşamına kadar açık kalacak" diye konuştu.

Daha sonra protokol ve vatandaşlar tarafından fuar alanı gezildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'