Sason'da Geçici Köy Korucuları'nın sorunları ele alındı

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı heyeti, Sason'da Geçici Köy Korucuları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Sason'da Geçici Köy Korucuları'nın sorunları ele alındı
Sason'da Geçici Köy Korucuları'nın sorunları ele alındı
GİRİŞ 22.05.2015 17:20 GÜNCELLEME 22.05.2015 17:20

Batman'ın Sason ilçesine gelen Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı heyeti, Geçici Köy Korucuları İle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Köy Korucuları ile Korucu Dernek Evi'nde bir araya gelen heyet, Çözüm Süreci ile ilgili korucuların düşüncelerini ve sorunlarını dinlediğini ve korucuların sorunlarını kayıt altına alıp yetkili mercilere ileteceğini açıkladı.

Köy Korucuları Dernek Üyesi ve Sekreteri Behcet Yaşar, Çözüm Sürecini destekleyeceklerini, sürecin selamete kavuşmasını en çok Köy Korucuları'nın istediğini belirtti.

Bölgede yaşanan olaylar ve istikrarsızlıklardan en çok Köy Korucuları'nın zarar gördüğünü dile getiren Yaşar, şöyle konuştu:

"30 yıla aşkın koruculuk yapanlar var ve hala geçici koruculuk adını taşıyor. Köy Korucuları olarak bundan rahatsızlık duyuyoruz. Sigortasız çalışıyoruz ve maaşımız ise bize yetmiyor. Emekli olduğumuzda bizlere tazminat hakkı tanınmıyor. Bizler de memurlara tanınan haklardan yaralanmak istiyoruz. Çözüm Sürecinde bir sonuca varılırsa silahlarımızı bırakıp şehit ve gazi yakınlarına tanınan istihdam kadrolarından yararlanmak istediğimizi belirttik. Biz, bunlara benzer sorunlarımızı gelen heyete bildirdik. İnşallah sorunlarımız gereken yerlere bildirilir ve gereken yapılır."

Yaşar, "Biz Köy Korucuları olarak bölgemize ve bayrağımıza şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacağız. Kardeşlik duyguları içerisinde Kürt, Türk, Arap, Laz ayırımı yapmadan hepimiz vatanımıza ve milletimize sahip çıkmalıyız" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar