Bursa'da öğrencilere tablet dağıtımı yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan FATİH projesi kapsamında Bursa'da gerçekleştirilen törende Bursa Anadolu Lisesi öğrencilerine tablet dağıtımı yapıldı

Bursa'da öğrencilere tablet dağıtımı yapıldı
Bursa'da öğrencilere tablet dağıtımı yapıldı
GİRİŞ 22.05.2015 17:34 GÜNCELLEME 22.05.2015 17:34

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan FATİH projesi kapsamında Bursa’da öğrencilere tablet dağıtımı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, FATİH Projesi için 2015 yılı bütçesinde öngörülen 700 bin tablet alımı ihalesi kapsamında imzalanan sözleşme gereğince üretimi tamamlanan ve muayene kabulü yapılan tablet bilgisayarları öğrencilere dağıttı. Bilgisayar setleri, fiber altyapısı tamamlanmış ve etkileşimli tahtaları takılmış binlerce lisede eğitim gören 700 bin 9'uncu sınıf öğrencisine ve okullarındaki öğretmenlere ücretsiz olarak verildi.

Tablet dağıtımı tüm yurtta ve Bursa'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bursa Anadolu Lisesi öğrencileri, tabletlerini Milletvekili Bedrettin Yıldırım ve İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'nın elinden aldı.

Burada yaptığı konuşmada FATİH Projesinin önemine vurgu yapan Bedrettin Yıldırım, tablet dağımının 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini hatırlatarak, ''Çok yakın bir zamanda tüm okullarımız tabletine kavuşacak. Bursa Anadolu Lisesi de ülkemizin ve kentimizin güzide okullarından birisidir. Buradan çok değerli insanlar yetişiyor ve yetişecek. FATİH projesinin de okullarımızda eğitim öğretim gören öğrencilerimize önemli katkı sağlayacağına inanıyorum'' dedi.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Veli Sarıkaya da ''İçinde bulunduğumuz yüzyılda teknolojinin olmazsa olmaz olduğunu biliyoruz. FATİH projesi de teknolojiyi ülkemizde eğitim öğretim yapılan en ücra köşeye taşıyacak bir projedir. Bu projenin geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesine önemli katkı sunacağına inanıyoruz. Gençlerimiz, komplekse kapılmadan çalışacak ve ülkemizi çok önemli yerlere taşıyacaklardır. Bakanlığımız da öğrencilerimize bu tür projelerle önemli desteler sağlamaktadır'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü
İran-İsrail savaşını engelleyen telefon: Bu gece değil!