Afyonkarahisar'da yaklaşık 5 tablet dağıtıldı

Afyonkarahisar'da, FATİH projesi kapsamında 3 yılda 5 bin 587 tabletin dağıtıldığı bildirildi.

Afyonkarahisar'da yaklaşık 5 tablet dağıtıldı
Afyonkarahisar'da yaklaşık 5 tablet dağıtıldı
GİRİŞ 22.05.2015 18:46 GÜNCELLEME 22.05.2015 18:46

FATİH projesi kapsamında Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner'in katılımıyla Rehberlik Araştırma Merkezin'de düzenlenen törenle öğrencilere yeni nesil tablet bilgisayarları teslim edildi.

Vali Güner, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bilgi teknolojileri bağlamında akıllı cihazların kullanılmasının bir realite olduğunu söyledi.

Bunu eleştirenlerin olduğu gibi eleştirenlerin de olabileceğini ifade eden Güner, "Bütün görüşlere ve bütün yaklaşımlara saygımız sonsuzdur. Kimilerine göre bunun eğitimde pozitif anlamda bireylerin daha dünya bireyi haline gelmesini sağlamak için önemli katkıları olacaktır, kimileri de bu konuda farklı düşünebilir. Ancak ben hayatın bir gerçeği olan tabletlerin reddedilemeyeceği kanaatindeyim" dedi.

İl Milli Müdürü Metin Yalçın da projenin 2012-2013 eğitim öğretim yılında uygulamaya girdiğini ve sürecin şu anda devam ettiğini belirtti.

Toplamda 5 bin 587 tabletin öğrencilerle buluştuğunu dile getiren Yalçın, "Bu sene içinde dağıtacağımız tabletlerle bu rakam 3919 ‘dur. Fatih Projesi beş ayaktan oluşan bir projedir. Bunun birincisi hem öğretmenlerimize hem de öğrencilerimize tablet verme ve dağıtım ayağıdır. İkinci ayağı her sınıfımıza etkileşimli tahta dediğimiz aynen bildiğimiz bilgisayarın tahtaya dönüştürülmüş halidir ve her sınıfımıza kurulmasıdır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor