Gaziantep'te cami açılışı

Nezihe Şerafettinoğlu ve Hacı Ahmet Ercan camileri törenle ibadete açıldı

Gaziantep'te cami açılışı
Gaziantep'te cami açılışı
GİRİŞ 22.05.2015 18:48 GÜNCELLEME 22.05.2015 18:48

Gaziantep'te yaptırılan Nezihe Şerafettinoğlu ve Hacı Ahmet Ercan camileri törenle ibadete açıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şahinbey Belediyesi tarafından Yedi Tepe Mahallesi'nde yaptırılan Nezihe Şerafettinoğlu Camisi'nin açılışı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Şimşek, açılışta, daha önce mahalleye cami yaptıran Ziylan ailesini tebrik ederek, "Cumhurbaşkanımızın güzel bir sözü vardı; 'Eşek ölür semeri kalır. İnsan ölür eseri kalır'. Hele eser bu kadar güzel ve anlamlıysa ne mutlu sizlere ve ailenize. Hükümetimiz milletimizin maneviyatına çok büyük önem verdi. Bugün bütün okullarda Kuran-ı Kerim seçmeli ders. Çok şükür o noktaya geldik. Bu ülkenin en önemli gücü maneviyatıdır. Bunu mutlaka güçlü tutmalıyız" ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da hizmete açılanla beraber Yedi Tepe Mahallesi'ndeki cami sayısının 5'e ulaştığını belirtti.

İki caminin yapımının devam ettiğine işaret eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Yani Yedi Tepe'ye 7 camiyle noktayı koymuş olacağız. Bülbülzade semtimizde hiç camimiz yok. Orada 3 cami yerimiz hazır bekliyor. Sanayi sitemiz içinde de 3 cami yerimiz var. Birisi başladı ikisi ise hayırsever bekliyor."

Şahinbey Belediyesinin gösterdiği alana adının verildiği camiyi yaptıran Nezihe Şerafettinoğlu ise "O kadar sevinçli ve mutluyum ki burada ayakta duramıyorum. Bana bu imkanı veren herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dualar okunarak, cami hizmete ibadete açıldı.

Açılışa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hayırsever iş adamı Ahmet Ziylan ile vatandaşlar katıldı.

"Cami bir şehrin kalbidir"

Şehitkamil Belediyesi'nin destekleriyle yaptırılan Hacı Ahmet Ercan Camii de dualarla ibadete açıldı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, hayırsever İşadamı Hacı Ahmet Ercan tarafından Gazikent Mahallesi'nde yaptırılan caminin açılışında, daha önce mahallede küçük bir mescit bulunduğunu, bu nedenle de camiye ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Bu kapsamda cami yaptıran hayırsever iş adamanı teşekkür eden Fadıloğlu, emeğe geçenleri de kutladı.

Şehitkamil İlçe Müftüsü Ömer Keskin de caminin bir şehrin kalbi olduğunu belirtti.

Bunun için vatandaşlardan camilerin kıymetini bilerek onlara sahip çıkmaya çağıran Keskin, "Camimizin dinimize, milletimize, memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

Açılış törenine, AK Parti Gaziantep Milletvekili adayı Menderes Karaduman, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, kurum müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek