6. Uluslararası Arapça Yarışması

Kayseri'de iki gündür süren yarışma, ödül töreniyle sona erdi

6. Uluslararası Arapça Yarışması
6. Uluslararası Arapça Yarışması
GİRİŞ 22.05.2015 18:49 GÜNCELLEME 22.05.2015 18:49

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğince koordinasyonu yürütülen 6. Uluslararası Arapça Yarışması, ödüllerin dağıtılmasıyla sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen törende, 2 gün boyuncu süren yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödül ve aralarında umre seyahatinin de bulunduğu çeşitli hediyeler verildi.

Törende öğrenciler tarafından, şiir dinletisi, tiyatro gösterilerin de aralarında bulunduğu çeşitli sahne sunumları gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Mehmet Nezir Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıldır uluslararası boyutu olan geleneksel Arapça yarışmalarının düzenlendiğini söyledi.

Gül, imam hatip okullarının ortaokul, lise ve Türkiye'deki imam hatip okullarında eğitim alan 70 farklı ülke öğrencisinin yarışmalara katıldığını belirtti.

Yarışmalara Türkiye genelinden 21 bin 500 ortaokul, 5 bin civarında da lise öğrencisinin iştirak ettiğini aktaran Gül, öğrencilerin bilgi yarışması, metin canlandırma, şiir yarışması kategorilerinde yarıştığını ifade etti.

Yarışmanın öğrencilerin gelişimlerine ve kaynaşmalarına büyük katkı verdiğini vurgulayan, Gül, şunları kaydetti:

"Bu faaliyetlerde bilgi yarışmaları, metin canlandırma ve hat sanatı açısından gençlerimiz yeteneklerini en güzel bir şekilde ortaya koyuyorlar. Bir tarafta işin bilgi boyutu, bir tarafta beceri ve sanatsal boyutu var. Yani geleceğin hat sanatçıları, akademisyenleri, hatipleri, önderleri, dereceye giren bu çabayı gösteren bu öğrenciler arasından çıkacak. Bu bakımdan imam hatip okullarında öğrencilerimizin en iyi biçimde yetişmesi için eğitimcilerimiz ellerinden gelen gayreti gösteriyor."

Törene, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Kayseri Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kayseri 2. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Doğan, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, vatandaşlar, öğrenciler ve diğer davetliler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?