Manisa'dan kısa kısa

Fatih Projesi kapsamında akıllı tahta ve ağ altyapısı tamamlanan okullarda öğrencilere tablet dağıtıldı

Manisa'dan kısa kısa
Manisa'dan kısa kısa
GİRİŞ 22.05.2015 19:02 GÜNCELLEME 22.05.2015 19:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Manisa’da Fatih Projesi kapsamında akıllı tahta ve ağ altyapısı tamamlanan okullarda öğrencilere tablet dağıtıldı.

Şehzadeler Belediyesi tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni’nde Eğitimde Fatih Projesi kapsamında tablet dağıtım töreni gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, altyapısı tamamlanan 58 okulda 9. sınıf öğrencilerine 9 bin adet tablet dağıtılacağını ifade ederek, programda temsili 50 adet tablet verileceğini söyledi.

Programa katılan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, gençlere tavsiyelerde bulunarak araştıran ve okuyan bir nesil olmalarını istedi.

Türklerin eğitimiyle geçmişte tüm dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Özdağ, "Sizler yurtdışına gidip araştırmalısınız, okumalısınız. Dünyanın en iyi yerlerinde eğitim görerek şu anda sizlere dağıtılan tabletlerin Türkiye’de üretilmesini sağlamalısınız. Türk markalarını yaratmalısınız" diye konuştu.

Hükümetin gençlere her türlü olanağı sağladığına dikkati çeken Vali Erdoğan Bektaş ise "Gençlerimizi çağın her türlü en gelişmiş imkanlarıyla buluşturmamız gerekiyor. Bu biraz zor ve masraflı oluyor ama devletimiz, hükümetimiz burada kesenin ağzını açıyor. Hiçbir şeyden sakınmıyor. Her şey sizler içindir. Her şeyin en güzeli gençlere sunuluyor. Bunun içinde çok çalışmanız gerekiyor" dedi.

Demirci 10 bin kişiye hayır yemeği

Demirci Belediyesi tarafından ilçeye yeni yapılan Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen Hıdrellez Şenliğinde yaklaşık 10 bin kişiye hayır yemeği ikramı yapıldı.

Hıdrellez etkinliğine AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, AK Parti Manisa Milletvekili adayları Şuneli Tunalı Kışlalı, Musa Yılmaz ve Bilal Temel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Tanrıverdi, AK Parti iktidarlarının insana ve insan sağlığına her zaman önem verdiğini belirterek "Demirci'ye sıfırdan bir yeni hastane inşa ettik. Çok şükür bugün görüyoruz ki temeli de atıldı, böylesine güzel bir eserde ortaya çıktı. İki ay gibi bir süre içerisinde de hastanemizin tüm işlemleri tamamlanıp hizmete açılacak" dedi.

Saruhanlı'da eğitime dev yatırım

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, ilçeye 12 bin 250 metrekare alanda İmam Hatip Kompleksi yapılacağını söyledi.

Saruhanlı Belediyesi tarafından tahsis edilen alanda inceleme yapan Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 240 öğrencinin eğitim gördüğü İmam Hatip Ortaokulu ile İmam Hatip Lisesi’nin bulunduğunu ancak bunların kendi okul binaları olmadığı için ilçedeki iki ayrı okulun eski binalarında eğitim gördüğünü söyledi.

Arsa üzerinde İmam Hatip Ortaokulu, İmama Hatip Lisesi, Uygulamalı Cami ve 200 yataklı öğrenci yurdu yer alacağını anlatan Işık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2015 yılı yatırım planına alındığını, ihaleye çıkarılarak yapımına başlanacağını bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • gnnoi 8 yıl önce Şikayet Et
    Salihli ye de tablet dagitilcakmi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?