Sivas'ta otomobilin gölete uçması

İl Özel İdaresi: "Kısmi çalışma yapılırken bölgede yaşayan ve yolu kullanan vatandaşların mağdur olmaması için Kaymakamlıkça alternatif yollar belirlenerek gerekli yönlendirme ve bilgilendirme hem kaymakamlık internet sitesinde hem ilçe belediyesince anons edilmiştir"

Sivas'ta otomobilin gölete uçması
Sivas'ta otomobilin gölete uçması
GİRİŞ 22.05.2015 20:57 GÜNCELLEME 22.05.2015 20:57

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde, otomobilin gölete uçması sonucu aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin Sivas İl Özel İdaresinden, kullanım dışı bırakılan yolun başlangıç ve bitiş kısmında trafiğe kapatıldığını gösteren herhangi bir bilgilendirme veya uyarı levhası bulunmadığının tespit edildiği belirtildi.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, Sivas DSİ 19. Bölge Müdürlüğü Çağlayan Göleti yapımı için başlatılan çalışma başlatıldığı ve Çağlayan Göleti Projesi çalışma alanında yer alan ve Sivas İl Özel İdaresi yol ağında bulunan Yıldızeli-Kümbet Grup Yolu'nun DSİ 19. Bölge Müdürlüğüne yeni yol yapılması şartıyla devredildiği belirtildi.

2013 yılında DSİ Bölge Müdürlüğünce yapılan yeni yolun hizmete açıldığını ve gölet sahasında kalan eski yolun proje kapsamında DSİ 19. Bölge Müdürlüğüne devredildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İl Genel Meclis Başkanlığımızca alınan kararla yeni yol güzergahı belirlenerek kullanmaya başlatılmıştır. DSİ 19. Bölge Müdürlüğü’nce teslim edilen yolda Yıldızeli Kaymakamlığı kısmi bakım çalışması yapmak üzere 07.05.2015 tarihinden itibaren çalışmalara başlamıştır. Kısmi çalışma yapılırken bölgede yaşayan ve yolu kullanan vatandaşların mağdur olmaması için Kaymakamlıkça alternatif yollar belirlenerek gerekli yönlendirme ve bilgilendirme hem kaymakamlık internet sitesinde hem ilçe belediyesince anons edilmiştir. Ayrıca muhtarlar da aranarak bilgilendirilmiş, köylerde tutanak tutulmak kaydıyla ilan ve anonslar yapılmıştır. Kısmı çalışmalar yapılırken hem Yıldızeli-Ankara Karayolu Kümbet Köyü yol ayrımında hem de grup yolunun sonu olan Karakoç Köyü yol ayrımında gerekli trafik işaret levhaları konularak yol trafiğe kapatılmıştır. Olayın yaşandığı eski yol belirtildiği üzere Çağlayan Göleti Projesi alanında kaldığı için Sivas DSİ 19. Bölge Müdürlüğü’ne terk edilmiş ve İdaremiz yol ağından çıkarılmıştır. Dolayısıyla kazanın yaşandığı yolda Sivas İl Özel İdaresi’nin ne yetkisi ne de sorumluluğu kalmamıştır."

Olay yaşandıktan sonra hem basına yansıyan hem de olaydan sonra tutulan tutanaklarda DSİ’inin sorumluluğuna devredilen alanda güvenlik tedbiri olmadığı savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kullanım dışı bırakılan yolun başlangıç-bitiş kısmında ise trafiğe kapatıldığını gösterir herhangi bir bilgilendirme veya uyarı levhası bulunmadığı tespit edilmiştir. Yetkili ve görevli mercilerce açılan soruşturma gerçekleri ortaya çıkaracaktır. Kendi görev ve sorumluluk alanıyla ilgisi olmadığı halde, kaymakamlığımızca yürütülen yoldaki çalışmaları kazanın sebebi gibi ifade etmekle sorumluluktan kurtulmanın mümkün olunmayacağı bilinmelidir. Olayın meydana geldiği andan itibaren Yıldızeli Cumhuriyet Savcılığı’nca gerekli adli tahkikat başlamıştır. Bu kapsamda kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi gerekmektedir. Adli tahkikat devam ederken, kurumumuzun sorumluluğu olmayan bir tesiste yaşanan üzücü olay ile ilgili idaremizi suçlar şekilde açıklama verilmesi doğru değildir. Bu davranış hem devlet etiğine hem de kurum nezaketine uymamaktadır."

Açıklamada, Çağlayan Göleti’nde meydana gelen elim kazadan dolayı, Sivas İl Özel İdaresi olarak derin üzüntü duyulduğu, buna benzer üzücü kazaların yaşanmaması temennisiyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dilendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı