CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Aydın'da:

"Biz siyasetin her döneminde siyasi idamlara karşı çıktık. Siyasi idamların örgütlü bir cinayet olduğunu ifade ettik ve etmeye de devam edeceğiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Aydın'da:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Aydın'da:
GİRİŞ 22.05.2015 23:08 GÜNCELLEME 22.05.2015 23:08

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Koçarlı ilçesinde Adnan Menderes heykelinin açılışını yaptı.

Koçarlı Belediyesi tarafından yaptırılan Adnan Menderes heykeli, 11. Koçarlı Çam Fıstığı Festivali kapsamında düzenlenen törenle açıldı.

Tezcan, törende yaptığı konuşmada, CHP olarak siyasetin her döneminde siyasi idamlara karşı çıktıklarını söyledi.

Siyasi cinayetlerle eşdeğer kabul ettikleri siyasi idamların demokrasiye vurulan en büyük darbe olduğunu ifade eden Tezcan, şöyle konuştu:

"Siyasi idamlar nereye olursa olsun, nereden ve kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin, siyasetin terk etmesi gereken, demokrasiye vurulan en büyük darbelerdir. Biz siyasetin her döneminde siyasi idamlara karşı çıktık. Siyasi idamların örgütlü bir cinayet olduğunu ifade ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Siyasi idamlardan siyasi rant içerisinde olmadık olmayacağız da."

Merhum Başbakan Adnan Menderes'i siyasete Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün soktuğunu anlatan Tezcan, "Büyük siyasetçi, Aydın’ın, Koçarlı’nın evladı merhum Adnan Menderes’in saygısı Türkiye’nin yüreğinde olacaktır" dedi.

Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk de Adnan Menderes’in Aydınlılar'ın gururu olduğuna dikkati çekti. Öztürk, "Bugüne kadar Adnan Menderes hakkında herkes onun adını kullanarak bir şeyler elde etmeye çalıştı. Ancak kimse onun anısına, aziz hatırasına sahip çıkamadı" diye konuştu.

Heykelin açılışına, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?