Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

İdam kararı, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde protesto edildi

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
GİRİŞ 22.05.2015 23:55 GÜNCELLEME 22.05.2015 23:55

Ccedil;aycuma ilçesinde 22 sendikanın katılımıyla düzenlenen eylemde, Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi’ye verilen idam kararı protesto edildi.

Çaycuma Belediye Meydanı’nda toplanan 22 ayrı sendikanın üyeleri ve vatandaşlar, idam kararını kınayan sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Recep Karagöz, Mursi’nin şahsında sehpaya çıkarılmak istenen Arap halklarının özgürlük talebi ve Filistin Direnişi olduğunu söyledi.

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişi için verilen idam kararını telin etmek amacıyla bir araya geldiklerini ifade eden Karagöz, şunları kaydetti:

"27 Temmuz 2013 sabahı Mısır’da askeri cunta tarafından sivil itaatsizlik eylemi sürdüren İhvan-ı Müslimin mensuplarına ve darbe karşıtlarına otomatik silahlarla, helikopterlerle saldırılmış, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 200’ün üzerinde silahsız ve masum insan hayatını kaybetmişti. Beş bin kişi de yaralanmıştı. Mısır'da seçilmiş bir cumhurbaşkanının darbeyle görevinden uzaklaştırılıp hapse atılması ve arkasından idam kararı verilmesi açık bir hukuk cinayetidir, insan hakkı ihlalidir. Bu karar Mısır için kara bir lekedir."

Açıklamanın ardından Mursi için dua eden grup, daha sonra alandan ayrıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat