Restorasyonu yapılan cami ibadete açıldı

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, sivil mimari özelliği bulunan Doğanlar camisi Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılarak ibadete açıldı

Restorasyonu yapılan cami ibadete açıldı
Restorasyonu yapılan cami ibadete açıldı
GİRİŞ 23.05.2015 09:45 GÜNCELLEME 23.05.2015 09:45

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, sivil mimari özelliği bulunan Doğanlar camisi Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılarak ibadete açıldı.

Doğanlar Mahallesi'ndeki açılışa, Kaymakam Vekili Kadir Apaydın, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, il genel ve belediye meclis üyeleri ile vatandaşların katıldı.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğanlar camisinin Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait bir cami olduğunu belirterek, "Cami Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından sivil mimari özelliği gösterdiğinden dolayı tescilli taşınmaz kültür varlıkları sınıfına alınmıştı. Bu yüzden her hangi fiziki bir tadilat ve bakım çalışmaları izin alınmadan yapılması mümkün değildi. Bu nedenle röleve, restitüsyon ve restorasyon çalışmalarının olması gerekiyordu. Müracaatımız sonunda Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun izniyle, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce ihalesi yapılarak, tekrar ibadete açıldı" dedi.

Okunan Kur'an-ı Kerim ve mevlidin ardından cami ibadete açıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek