Bu liseden ünlü siyasetçi ve komutanlar yetişiyor

Tarihi Afyon Lisesi, ikişer cumhurbaşkanı, genelkurmay başkanı ve bakan çıkardı

Bu liseden ünlü siyasetçi ve komutanlar yetişiyor
Bu liseden ünlü siyasetçi ve komutanlar yetişiyor
GİRİŞ 23.05.2015 11:02 GÜNCELLEME 23.05.2015 11:02

quot;Ünlüler okulu" olarak bilinen 121 yıllık Afyon Lisesinin öğrencileri, mezunlar arasında yer alan eski cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer, eski genelkurmay başkanları İsmail Hakkı Karadayı ve İlker Başbuğ, eski maliye bakanlarından İsmet Attila ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu gibi siyasetçi ya da üst düzey komutan olma hayalleri kuruyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sultan 2'nci Abdülhamid tarafından 121 yıl önce kurulan lise, önceleri Kütahya, Isparta, Burdur, Uşak gibi çevre illerden öğrenci kabul etmesi dolayısıyla bölge okulu statüsündeydi.

Bölgenin en önemli liselerinden biri olma özelliğini yıllar boyu sürdüren liseden 1940 yılında 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 1960'ta 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eski genelkurmay başkanları İsmail Hakkı Karadayı ve İlker Başbuğ, eski maliye bakanlarından İsmet Attila ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da mezun oldu.

Afyonkarahisar'da, ortaokulu bitirenlerin öncelikli tercihleri arasında bulunan "ünlüler okulu", mezunlarıyla öğrencilerin hayallerini süslüyor.

"Her biriniz potansiyel cumhurbaşkanı adayısınız"

Okul Müdürü Turgay Bingün, 26 yıl önce mezun olduğu bu lisede müdürlük yapmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Kültür denildiğinde akla ilk gelen okullardan birinin Afyon Lisesi olduğunu belirten Bingün, "Nasıl ki kültür denildiğinde İstanbul'da Galatasaray, Vefa ve Kabataş liseleri akla geliyorsa, Afyon Lisesi de Anadolu'nun önemli bir kültürü olarak akla geliyor. Öğrencilerimiz bunu düşünerek derslerine çalışıyor ve bunda da başarılı oluyorlar" dedi.

Bingin, birçok siyasi liderin ve ünlü komutanın bu okuldan mezun olduğunu anlattı.

Demirel, Sezer, Karadayı, Başbuğ, Attila ve Eroğlu'nun yanı sıra pek çok bürokratın eğitim duraklarından birinin Afyon Lisesi olduğunu vurgulayan Bingün, "Öğrencilerimize, 'Afyon Lisesinden iki cumhurbaşkanı çıktı. Nice bakanlar, milletvekilleri, rektörler ve dekanlar burada yetişti. Çalışırsanız onlar gibi siz de önemli mevkilere gelebilirsiniz' diyoruz. 'Her biriniz potansiyel cumhurbaşkanı adayısınız' şeklinde anlatıyoruz. Bu da öğrencilerin ivme kazanmalarında yararlı oluyor" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!