Genel seçime doğru

AK Parti Samsun Milletvekili adayı Çiğdem Karaaslan, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Genel seçime doğru
Genel seçime doğru
GİRİŞ 23.05.2015 11:24 GÜNCELLEME 23.05.2015 11:24

Karaaslan, Samsun TSO binasında gerçekleşen kahvaltı programında, AK Parti'nin siyaset alanında, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadele edebilmek, kadının hem iş hayatı hem bütün sosyal hayatta varlığını üst düzeye taşıyabilmek adına önemli sosyal politikalara imza attığını söyledi.

AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığı için 6 bin 223 kişinin başvuru yaptığını, bunun bin 40'ının kadın adaylar olduğunu hatırlatan Karaaslan, şunları konuştu:

"Kadınların siyasete olan ilgisi gittikçe artıyor. Bu ilgi AK Parti'yi tercih noktasında birleşiyor. Bugün 99 kadın milletvekili adayımız var. Umarım 2015'te TBMM'de kadın temsiliyeti artacak. Cumhuriyet tarihi boyunca kadınların mecliste temsil oranın yüzde 4.6'ları geçmezken, 2011 seçimlerinde temsil oranı yüzde 14.6'lara ulaştı. Bu rakam hala yeterli değil, daha da geliştirilmeli. Ancak sayısal çoğunluğun yanı sıra nitelikli olmalı."

Karaaslan konuşmasının ardından kadınların sorularını yanıtladı.

Programa, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yönetim kurulu üyeleri, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ümit Ayla ve girişimci kadınlar katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı