Erdemli'de "Mersin 2. Fizik Olimpiyatı" yapıldı

Erdemli Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen "Mersin 2. Fizik Olimpiyatı" 12 okuldan 25 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Erdemli'de "Mersin 2. Fizik Olimpiyatı" yapıldı
Erdemli'de "Mersin 2. Fizik Olimpiyatı" yapıldı
GİRİŞ 23.05.2015 12:08 GÜNCELLEME 23.05.2015 12:08

Erdemli Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, fizik olimpiyatı öncesi yaptığı konuşmada, öğrencilere başarılar diledi.

Amaçlarının öğrencileri bilimsel düşünmeye sevk etmek ve fizik bilimini sevdirmek olduğunu belirten Metin, şöyle konuştu:

"Siz gençlerimizi geleceğe hazırlamak zorundayız. Bugün ikincisi gerçekleştirilen fizik olimpiyatı bundan sonraki yıllarda da devam ettirilecek ve geleneksel hale getirilecektir. Bugün sizlere sorulacak fizik soruları fizik bilimini daha çok sevmenizi sağlayacaktır. Amacımız, bu olimpiyatı ulusal ve uluslararası boyuta taşımak. Hepinize başarılar diliyorum."

Fizik olimpiyatında katılan öğrencilere 15 soru sorulduğunu ve soruların TÜBİTAK Fizik Olimpiyatları'nın birinci basamağına eş değer sorulardan oluştuğunu belirten Metin, ilginin yüksek olmasından mutlu olduklarını kaydetti.

Erdemli Anadolu Lisesi Fizik Olimpiyatı Komite Başkanı Fizik Öğretmeni İlhan Güllü de öğrencilere fiziği sevdirmek ve yetenekli öğrencileri ortaya çıkarmak için böyle bir olimpiyatı düzenlediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından öğrencilere 15 sorunun sorulduğu olimpiyat gerçekleştirildi.

Mersin 2. Fizik Olimpiyatı sonuçlarının, 27 Mayıs günü sonuçlanacağı, 3 Haziran günü ise dereceye girenlere düzenlenen törenle ödüllendirileceği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alanya'da CHP ve MHP'nin afiş atışmaları
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesajı aldık, değişimi yapacağız - Gazete manşetleri