Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

İdam kararı, Simav ilçesinde protesto edildi

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
GİRİŞ 23.05.2015 12:38 GÜNCELLEME 23.05.2015 12:38

Simav ilçesinde, Memur-Sen'e bağlı sendikaların üyelerinin katıldığı eylemde, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam kararı protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 200 kişilik grup, döviz ve pankartlar açarak, sloganlar eşiliğinde Mısır'da verilen idam kararlarına tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Simav Temsilcisi Halil Aktay, zulme sessiz kalmayıp binlerce şehit veren ve dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanların değil, darbecilerin yargı önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi.

"Katil Sisi'yi lanetlemek için buradayız" diyen Aktay, şunları kaydetti:

"Darbeci mahkemelerin kararlarını protesto etmek için buradayız. Mursi ve mazlumlara sahip çıkmak için buradayız. Mursi'ye ve Mısır halkına karşı verilen haksız hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İdam kararları Mısır'daki vahşetin tescilidir. Mursi'nin ilkeli ve tavizsiz tutumu karşısında acziyet içine düşenler, bugün Muhammed Mursi'yi, darbe karşıtlarını nasıl ve niçin yargıladıklarını hiç kimseye anlatamazken Batı bu zulme ortak olmuştur."

Aktay, Memur-Sen üyeleri olarak her zaman mazlum Mısır halkının yanında olacaklarını sözlerine ekledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi