PKK'lı Kesra'nın cenazesini kadınlar omuzladı

Rojava'da IŞİD ile girdiği çatışmada ölen PKK'lı Kesra Kayran, Nusaybin'de kadınlar tarafından tabutu omuzda taşınarak toprağa verildi.

PKK'lı Kesra'nın cenazesini kadınlar omuzladı
PKK'lı Kesra'nın cenazesini kadınlar omuzladı
GİRİŞ 23.05.2015 13:11 GÜNCELLEME 23.05.2015 13:11
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Suriye'de Kürtler'in denetiminde bulunan Rojava bölgesinin Haseke kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile girdiği çatışmada ölen PKK'lı Kesra Kayran, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde kadınlar tarafından tabutu omuzda taşınarak toprağa verildi. 

PKK tarafından geçen yıl Kandil Dağı'ndan Şengal'e (Sincar) buradan Suriye'nin Rojava(batı) bölgesindeki Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) içinde faaliyet gösteren 'Zilan İntikam' kod adlı Kesra Kayran, geçen hafta Haseke kentinde IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada öldü. Kesra Kayran'ın cenazesi Türkiye'ye getirildikten sonra Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı.

Buradaki işlemleri tamamlandıktan sonra ailesi tarafından cenazesi alınan Kesra Kayran, Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne getirildi. İlçede kadınlar tarafından tabutu omuzlanan Kesra Kayran yüzlerce kişi tarafından düzenlenen yürüyüşle ilçedeki Hacılar mezarlığı'na getirildi.

Cenazeye katılanlar PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarken, örgüt flama ve Öcalan posterleri taşıdı. Kesra Kayran'ın cenazesi HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Mardin Milletvekili adayı Enise Çoban Güneyli ve Belediye Başkanı Sara Kaya'nın da katıldığı törenle toprağa verildi. Defin sırasında konuşan Kayran ailesinden Ali Kayran, "Kesra,  4 parça Kürdistan'da işgalci ve çetelere karşı savaştı. Bizlere bu şerefi verdiği için teşekkür ediyoruz. Biz de onun yolunda yürümeye devam ediyoruz. Şehit ailesi olarak sizden bir isteğimiz var; 7 Haziran seçimlerinde oyunu insanlık onuru için kullanın" dedi.

SURIYE'NIN ROJAVA BOLGESINDE ISID ILE GIRDIGI CATISMADA YASAMINI YITIREN PKK'LI KESRA KAYRAN, MARDIN7IN NUSAYBIN ILCESINDE TOPRAGA VERILDI. FOTO: AHMET AKKUS:DHA

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • Türkiyeli 8 yıl önce Şikayet Et
    Dinsizin hakkından imansız gelir...
    Cevapla
  • mert 8 yıl önce Şikayet Et
    bravo işid...
    Cevapla
  • akinci64 8 yıl önce Şikayet Et
    Su rezalete bak bunlarin Islamla alakasi yok Ateist bunlar cenazelerini bile kadinlar gömüyor gerci bunlarin patisinin genel baskani Taksim kiblemiz diyor gerisinden ne beklersin.inanin su kalabalikta abdestli olan yoktur zaten abdest alan biriside bu reizillikte yer almaz.benim bir cok Kürt arkadaslarim var ama bunlar gibi deyil inancli kisiler su kalabalik bizim icimizdeki Hainlerin ve icimiz sinsice girmis Ermenilerdir Tohumlarinin ta kendisidir....
    Cevapla
  • dost 8 yıl önce Şikayet Et
    cehenneme gitsin
    Cevapla
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD... dertlerine derman.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı