"Paralel Yapı" operasyonu'nda 20 kişi serbest

Gözaltına alınan 43 şüpheliden aralarında eski YÖK Başkan Vekili Çalış'ın da bulunduğu 20 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

"Paralel Yapı" operasyonu'nda 20 kişi serbest
"Paralel Yapı" operasyonu'nda 20 kişi serbest
GİRİŞ 23.05.2015 13:31 GÜNCELLEME 23.05.2015 13:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Konya merkezli başlatılan operasyonda, hakkında yakalama kararı bulunan kişilere ulaşmak için çalışmalar sürüyor. Şüphelilerin bazılarının yurtdışında olduğu öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemleri süren 43 şüpheliden eski YÖK Başkan Vekili, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaban Halis Çalış'ın da aralarında olduğu 20 kişi, ifadelerinin ardından salıverildi. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Konya merkezli "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, dün 19 ilde düzenlenen operasyonlarda "Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak", "Soruşturmanın, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek" gerekçesiyle hakkında gözaltı kararı bulunan 31'i emniyet mensubu 66 kişiden toplam 43'ü gözaltına alınmıştı.

Operasyon kapsamında, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün kardeşi olan ve bir dönem Konya Emniyet Müdürlüğünde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yapan Anadolu Atayün de gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

YORUMLAR 3
  • Mevlut 8 yıl önce Şikayet Et
    Alma Mazlumun ahını cıkar aheste aheste dimi AnADOLU Sen belki unuttun ama ben unutamıyorum hiç yere üç gün gözaltında tutmustun bizi
    Cevapla
  • yakup 8 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki bu dünyada da mazlum ahı cezalandırılıyor. Diğer tarafa gitmeden eşitleniyor asıl ceza tabii başka. Birde o yönünü düşünmek gerek. Kaynar kaynar sular ateşler.
    Cevapla
  • Abe 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu tiyatro kaç perdelik??Daha kaç perde izlemek zorundayız??
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi