Yakutiye Bilgi Evi'nin temeli atıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Yakutiye ilçesinde yapılacak Bilgi Evi'nin temeli atıldı.

Yakutiye Bilgi Evi'nin temeli atıldı
Yakutiye Bilgi Evi'nin temeli atıldı
GİRİŞ 23.05.2015 14:08 GÜNCELLEME 23.05.2015 14:08

Şükrü Paşa Semti'ndeki temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yerel seçimlerde bu tür hizmetleri hayata geçireceklerinin sözünü verdiklerini anımsattı.

Her mahallede bir semt konağı kuracaklarını belirten Sekmen, bu hizmetlerin sayısını sürekli olarak artıracaklarını kaydetti.

Çağdaş ve modern bir belediyecilik anlayışını Erzurum'da hakim kılmaya çalıştıklarını ifade eden Sekmen, "Bunun için de çok yoğun bir çalışma söz konusu. Yenişehir'de altyapı çalışmalarına başladık. Bu güne kadar arıtma tesisini bitirdik, Erzurum'a hayırlı uğurlu olsun. Şu anda deneme çalışmaları yapılıyor. Erzurum'un bütün atık suyunu arıtacak bir tesis. Geldik, başladık, bitirdik" dedi.

Sekmen, kısa süre içinde beş tane park yaptıklarını, 590 okul binasının da bakım ve onarım işini tamamladıklarını ifade ederek, 400'e yakın köyün de su ve kanalizasyon altyapısını bitirdiklerini söyledi.

Belediyecilik anlamında çok hareketli ve bereketli bir yıl geçirdiklerini ifade eden Sekmen, şunları söyledi:

"Yüksek irtifalı kamp merkezini bitirerek Erzurum'un hizmetine sunduk. Aynen Antalya'da olduğu gibi binlerce takım Erzurum'da kampa girecek. Bunu hayal olarak söylemiyorum, inşallah tamamlandığında Erzurum'da yer yerinden oynayacak. Her alanda yoğun bir faaliyet gösteriyoruz. Bu şehir, değişecek. Sadece belediye hizmetleriyle değil, üretim ve yatırım hizmetleri de gelecek. Her ilçemizde bir yatırımın yapabilmenin telaşına sahibiz. Şu an Hınıs'ta binlerce insanın çalışacağı bir termik santralin hizmete girmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bu tip hizmetleri devreye sokacağımızı, adaylığım döneminde söylemiştim. Şimdi de hayata geçiriyoruz. İspir'de bakır zenginleştirme tesisleri ve diğer ilçelerde de büyük tesisler yapılacak. Hepsini hayata geçireceğiz inşallah."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu