Osmaneli'de "Dünya çiftçiler günü" kutlamaları

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Ziraat Odası tarafından "Dünya Çiftçiler Günü" kutlandı.

Osmaneli'de "Dünya çiftçiler günü" kutlamaları
Osmaneli'de "Dünya çiftçiler günü" kutlamaları
GİRİŞ 23.05.2015 14:19 GÜNCELLEME 23.05.2015 14:19

Oda Başkanı Ertuğrul Ünver, çiftçilerle birlikte Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından kortej yürüyüşü düzenledi.

Ünver, Sakarya Nehri Mesire alanındaki kutlamalarda, eğitim için Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye İş-Kurumu gibi kurumlarla işbirliği yaptıklarını söyledi.

Eğitimin tarımda verimliliği artıran en başta gelen unsurlardan biri olduğunu ifade eden Ünver, şöyle konuştu:

"Tarımsal eğitim çalışmalarının teknik elemanların eğitimi ve çiftçilere yönelik tarımsal mesleki eğitim iki eğitimin de hedef kitle olan çiftçilerde davranış değişiklikleri oluşturarak pratik beceriler kazandırmayı amaçlıyoruz. İlçemizde günlük ortalama 600-800 kişi arasında tarımda iş gücü istihdamı sağlamaktayız. Küçük ve orta büyüklükteki tarımsal işletmelerde iş yoğunluğunu çoğunlukla kadınlarımız üstlenmektedir. Çalışan kadın çiftçilerimiz tarımımızın bel kemiğidir. Dünyada ve Türkiye'de tarımsal üretim, gıda güvenliği ve beslenmede kadın en önemli rolü oynuyor. Tarlada, bağda, bahçede, ahırda ve ağılda bitkisel ve hayvansal üretimin iş gücünü sağlayan kadın bunların yanında ev işlerini hasta yaşlı ve çocukların bakımı da yapmakta ve aile beslenmesinde en önemli görevi üstlenmektedir. Eğer Türkiye'de çiftçilerimiz kaliteli gübreyle ve tohumla teknolojiyle daha önce tanışabilseydi açlık sınırında bu kadar insan olmazdı. İnşallah bundan sonra tarımsal eğitimle birlikte iyi tarım uygulamalarıyla ilçemizde kadınlarımız daha verimli üretecek sadece bizim ülkemize değil dünyanın gıda güvencesine katkı sağlayacaktır."

Kutlamalar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, İŞ-KUR Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yapılan protokolle açılan kurslarda eğitim alan bayan kursiyerlere sertifikalarının verilmesi, en iyi buzağı, kuzu, oğlak, inek, tavuk yetiştiricilerine ve en genç girişimci çiftçiye ödüllerinin verilmesi ve Kızıldamlar Köyü Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve yerel sanatçıların yöreye ait türküleri seslendirmesiyle sona erdi.

Kutlamalara, Kaymakam Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, AK Parti Bilecik milletvekili adayı Ramazan Kurtulmuş, CHP milletvekili adayı Yaşar Tüzün, Bursa, Yalova ve Bilecik Orman Köyleri Bölge Başkanı İlhami İlhan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Çalışma ve Sosyal İş Kurumu İl Müdürü Ayhan Tozan, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşları ile çiftçiler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı