Ardahan'da otel açılışı

İl Özel İdaresi tarafından turizm yatırımlarını teşvik amacıyla yapımı tamamlanan Yalnızçam Kayak Merkezi'ndeki otelin açılışı yapıldı.

Ardahan'da otel açılışı
Ardahan'da otel açılışı
GİRİŞ 23.05.2015 14:45 GÜNCELLEME 23.05.2015 14:45

Açılış töreninde konuşan Valisi Ahmet Deniz, bölgedeki turizm potansiyelini harekete geçirmek için böyle bir çalışma yaptıklarını ve amaçlarına ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.

Deniz, 36 oda ve 73 yatak kapasiteli otelin yerli ve yabancı turistleri bölgeye çekeceğini belirterek, "Ardahan'ımızın tabii ki en önemli eksiklerinden biri turizm sektörü. Bu alandaki eksikliği gidermek için açılışını yaptığımız bu otel, gelecek vaat ediyor" dedi.

Ardahan'ın, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2023 hedefleri kapsamında kış turizmi alanlarından biri olarak ilan edildiğini anımsatan Deniz, bu hedefe yönelik hizmetlerin devam edeceğini bildirdi.

Teşvik amacıyla yapılan otelin, daha sonra özel sektöre devredileceğini anlatan Deniz, şunları söyledi:

"Ardahan'da turizm için 3 bölgenin tahsis işlemleri sürüyor. Burada özellikle turizmi bilen, turizmde yatırımı olanları davet ediyoruz. Geç kalmasınlar diyoruz. Çünkü birkaç yıl içinde buralarda yer bulmak zor olacak. Buralar hem kış hem de yazın yayla turizmi için Türkiye'deki ender yerlerden biridir. Keşfedilmemiş nadir yerlerdendir burası. Sporcularımız için de çok uygun bir yer, rakım 2 bin metre civarında."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!