AK Parti'nin Karabük mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (2) "Seçim sonrasında bütün emeklilerle ilgili, ekonomimizin seyrine paralel olarak en iyi düzenlemeyi yapacağız"

AK Parti'nin Karabük mitingi
AK Parti'nin Karabük mitingi
GİRİŞ 23.05.2015 16:00 GÜNCELLEME 23.05.2015 16:00

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim sonrasında bütün emeklilerle ilgili ekonominin seyrine paralel en iyi düzenlemeyi yapacaklarını bildirdi.

Davutoğlu, partisinin Karabük mitingindeki konuşmasında, mega projelerinin bitmeyeceğini, Gerede ile Ankara arasında dünyanın en uzun içme suyu tünelini yaptıklarını, Ankara Mamak'ta ve İstanbul Esenler'de dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştirdiklerini, "dünyanın beşinci büyük bir seferde delinen tüneli" olan Mavi Tüneli yaparak Toroslar'ın suyunu Konya Ovası ile buluşturduklarını, Çandarlı'da, Mersin'de ve Kilyos'ta dünyanın en büyük konteyner limanlarını inşa ettiklerini, atıl durumdaki Karabük-Zonguldak demiryolunu rehabilite ettiklerini söyledi.

"Biz yola çıktık mı hedefimiz küçük olmaz, biz bir mega proje hazırladık mı başkalarından almayız. Biz, bir kavram söyledik mi onun hakkını veririz" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu demiş ki 'Davutoğlu'nun kitabını doğrusu okuyamadım, onun için bilmiyorum merkez ülkeyi o mu kullanmış'. Okuyamaz, çünkü okuma özürlü. Kitap okumayı bilmez. Sayın Bahçeli'ye de sormuşlar, doğrusu üzüldüm bir akademisyen olarak. 'Kitap okumuyorum, arada sırada rapor okuyorum' diyor. Ya kitap olmayan bir odada şu ana kadar hiç uyumadım ben. İki koku var ki cennet kokusu gibidir, bir çocuk kokusu, bir kitap kokusu. Hele hele kelamı kadim, Kur'an'ı Kerim başta olmak üzere, kitap kokusunu almayandan bereket olur mu? Sonra söylemiş, 'Uygulasaydı'. Farkında değil, kış uykusunda. Biz uyguluyoruz. Biz neden Türkiye'nin etrafında, bütün bölgelerde entegrasyon projeleri geliştirdik? Neden 40 ülkeyle vizesiz seyehat olabiliyordu? Dışişleri Bakanlığı dönemimde talimat verdim, ondan önce de devam eden bir yaklaşımdı, Türkiye'nin etrafındaki ülkelerle vizesiz seyehat uygulayacağız. Şu anda 72 ülkeye vizesiz seyahat edilebiliyor, 40'tan 72'ye çıktı."

Başbakan Davutoğlu, Türk Hava Yollarının, bugün dünyanın en çok destinasyona inen havayolu olmasında, 72 ülkeye vizesiz seyahat edilebilmesinde ve 17 komşu ülkeyle yüksek düzeyli işbirliği konseyi mekanizması kurulmasının arkasında kendilerine ait "merkez ülke Türkiye" kavramının olduğuna dikkati çekti.

Muhalefetin 12 yıl boyunca böyle bir kavramdan bahsetmediğini dile getiren Davutoğlu, "12 yıl biz bunları yaptığımızda dönüp Brüksel'e, Washington'a, oraya buraya gidip 'Davutoğlu, Erdoğan var ya komşu ülkelerle bütünleşip yeni Osmanlıcılık yapıyor' diye bizi şikayet edecekler, şimdi Türkiye'nin merkez ülke olduğunu keşfedecekler. Kim ne derse desin biz Osmanlı ile gurur duyuyoruz, kim ne derse desin biz Selçuklu'nun varisleriyiz" diye konuştu.

"O bekar, onun boşaması kolay"

Başbakan Davutoğlu, AK Parti iktidarlarında emekli maaşlarında 4 ila 10 kat artış sağladıklarını ifade ederek, emeklinin hakkını vermeyi görev bildiklerini vurguladı.

Davutoğlu, "Seçim sonrasında bütün emeklilerle ilgili ekonomimizin seyrine paralel olarak en iyi düzenlemeyi yapacağız. Aramızdaki fark şu, o bekar, onun boşaması kolay, hiçbir zaman iktidar olamayacağı için isterse 2 bin, isterse 3 bin desin. Biz ise milletin parçasıyız, ezeli ve ebedi olarak sadece milletle nikahlıyız, milletle beraberiz " ifadesini kullandı.

(Sürecek)

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı