Erzurum'da yarı maraton heyecanı

1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu, 14 ülkeden bin 58 sporcunun katılımıyla yarın yapılacak

Erzurum'da yarı maraton heyecanı
Erzurum'da yarı maraton heyecanı
GİRİŞ 23.05.2015 16:29 GÜNCELLEME 23.05.2015 16:29

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından, "Anadolu'nun Zirvesinde Koş" sloganıyla düzenlenen 1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu yarın yapılacak.

Organizasyon, 21 kilometre yarı maraton, 10 kilometre çipli ve 2 kilometrelik yarışlar olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirilecek. Maratona 14 ülkeden bin 58 sporcunu katılacak.

Maraton öncesinden Müceldili Konağı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Dünya Maraton Birliği Türkiye Temsilcisi Osman Atakan Tekin, Erzurum'da ilk kez böyle bir organizasyonun gerçekleştirildiğini ve spor adına güzel bir adım olduğunu söyledi.

Organizasyonun Erzurum ve Türkiye için çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Tekin, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bildiğiniz gibi İstanbul Maratonu yapılıyor. Tarsus'ta yapılıyor. Umarım Erzurum maratonu Türkiye'ye örnek olacaktır ve ses getirecektir. Maraton, dünyadaki elit maratonları bünyesinden bulunduruyor. 100 ülke bu maratona üye. Erzurum da bu teşkilatın üyesi durumunda. Yarınki yarışlarda sporcuların maratonu bitiriş zamanı çok önemli. Bu dereceler organizasyonun kalitesini gösterir, bu da dünyadaki ilgiyi artırır."

Tekin, maratona büyük atletlerin katılacağını belirterek, hava şartlarının elverişli olması halinde çok iyi sonuçların alınabileceğini kaydetti.

Fatih Çintımar'ın görüşleri

Türkiye Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintimar ise bu tür organizasyonların ülke tanıtımına ciddi katkılar sağladığını dile getirdi.

Çintimar, yarışlarda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda yarışacak 10'a yakın sporcunun da yer alacağına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Ülkemizden de olimpiyat kotasını geçmiş 2 sporcumuz yine burada yarışacak. Temmuz ayında da Türkiye tarihinin ilki olan bayrak yarışlarında olimpiyat kotası için Erzurum'da 100 metre, 400 metre bayrak yarışlarıyla birlikte uzun ve üç adım atlama branşlarında organizasyonlar yapılacak. İnşallah biz de Atletizm Federasyonu olarak, belediyemizin ve valiliğimizin yapmış oldukları organizasyonlara katkı sağlayarak buradan en güzelini yapmaya çalışacağız."

Mehmet Sekmen

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurum olarak hemen hemen her ay ulusal ve uluslararası çapta organizasyonlarla şehrin spor hayatına renk kattıklarını bildirdi.

Kentte ilk kez düzenlenecek olan 1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu'na, halk yürüyüşüyle start vereceklerini belirten Sekmen, "Uluslararası Atletizm Federasyonu Sertifikasına sahip Uluslararası Maratonlar Birliği onaylı Erzurum Yarı Maratonu, Havuzbaşı Kent Meydanı'ndan başlayarak, belirlenen güzergahlar sonrasında aynı noktada son bulacaktır. Aynı zamanda ülkemizden de 20'yi aşkın şehirden katılım var" ifadelerini kullandı.

Mehmet Sekmen, geçen yıl uygulamaya soktukları Yüksek İrtifalı Kamp Merkezi'nin bu yıl da devam edeceğini ve hedeflerinin Antalya'daki gibi takımların kendi illerinde kamp yapmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Başkan Sekmen, belediye olarak altyapı ve yatırım çalışmalarını sürdürdüklerini ve 100 yıl altyapısında sıkıntı olmayan bir şehir haline gelmeyi istediklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu