Kadına yönelik şiddete karşı klip çektiler

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde öğrenim gören bir grup öğrenci, son yıllarda yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarına dikkati çekmek amacıyla "Sesimizi duyan bize katılsın" projesi kapsamında klip yaptı

Kadına yönelik şiddete karşı klip çektiler
Kadına yönelik şiddete karşı klip çektiler
GİRİŞ 24.05.2015 11:52 GÜNCELLEME 24.05.2015 11:52

TARIK ŞAKAR - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde öğrenim gören bir grup öğrenci, son yıllarda yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarına dikkati çekmek amacıyla "Sesimizi duyan bize katılsın" projesi kapsamında, koordinatörlüğünü Toplum Gönüllüleri Vakfı gönüllüsü Ezgi Bağcı'nın üstlendiği klip hazırladı

Murat Durmaz'ın sözlerini yazdığı ve bestelediği, yönetmenliğini Alper Akdeniz'in üstlendiği klipte, 23 gönüllü öğrenci rol aldı.

"Paylaş ki acılar azalsın, paylaş ki yaşanmasın bir daha kadın cinayetleri" sloganıyla gerçekleştirilen projede, Toplum Gönüllüleri Vakfı Koordinatörlüğü, Bilecik Belediyesi ve sanatçıların destekleriyle şiddet ve namus konularının anlatıldığı klip, sosyal medyada yayınlanmasıyla ilgi gördü.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencisi olan Bağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddeti sadece Türkiye'de değil dünyada durdurmaya yardım etmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla projeyi hazırladıklarını söyledi.

Yazdığı şiirle klibe katkı sağladığını anlatan Bağcı, şöyle konuştu:

"Projede yer alan arkadaşlarımızın hepsi, gönüllü olarak katıldı. Emeğimizin karşılığında bize destek olsunlar projenin ilerlemesi için daha fazla kişiye ihtiyacımız var. Ülkemizde ne yazık ki kadın cinayetleri azalacağı yerde artarak devam ediyor. Biz başka bir yerden bakıyoruz hayata ve daha mutlu yarınlar için el ele vermemiz gerektiğini biliyoruz. Sesimizi duyan bize katılsın projesindeki hedefimiz tek bir ses olmak ve o sesin gücünü göstermektir."

"Bu klip bir başlangıç olacak"

Vakfın gönüllü sorumlusu Ayşenur Tiren ise projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İnsanların kadına yönelik şiddete tepki vermesi gerektiğini anlatan Tiren, "Sesini duymadığımız birçok insan var ama çığlık atıyorlar. İnsanların da tepki vermeleri gerekiyor. Bu klip bir başlangıç olacak" diye konuştu.

Vakfın Kaynak Sorumlusu Okan Bozkurt da "Sesimizi duyan bize katılsın" projesiyle insanların çevrelerindeki olaylara duyarsız kalmamaları gerektiğini anlatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Şarkıyı besteleyen ve seslendiren Durmaz da insanları kadına şiddete ve kadın ölümlerine karşı mesajı müzik yoluyla vermek istediklerini vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı