Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

AK Parti Gaziantep milletvekili adayı Çelik, Mursi hakkında verilen idam kararını kınadı

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
GİRİŞ 24.05.2015 13:26 GÜNCELLEME 24.05.2015 13:26

AK Parti Bursa Milletvekili ve Gaziantep milletvekili adayı Canan Candemir Çelik, Mısır'ın darbeyle görevden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararına tepki gösterdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Mursi ve 105 kişi hakkında verilen idam kararının, insanlığın vicdanına sığmayan ve vicdanları adeta "kanatan bir karar" olduğunu belirtti.

İdam kararını, Sisi'nin kendi memurlarıyla aldırttığını ifade eden Çelik, idamın yasak olduğu AB ülkelerinin de bu karara sesini çıkarmadığına işaret etti.

Dünyanın bu duruma sessiz kalmasını, demokrasiyi, insan haklarını ve kendini inkar olarak nitelendiren Çelik, şunları kaydetti;

"Demokrasi ve sandık dediği halde, şu anda bu karara tepki göstermeyen her ülke; sandığı, demokrasiyi ve milli iradeyi idama mahkum etmiştir. Özellikle batı ülkeleri ve darbeci Sisi'ye tavrını koymayan herkes, Mısır'ın eski Mısır'a dönmesini istemektedir. Avrupa ve batı ülkelerinde idam cezaları kaldırılırken, Mısır’daki bu idam kararına seyirci kalınmaktadır. Bizim için Mısır Cumhurbaşkanı, başından beri demokrasiyle gelen Muhammed Mursi'dir. Zira, demokrasiye inanmış bir ülke ve bu ülkenin siyasetçisi olarak, böyle bir darbe girişimini tasvip etmemiz mümkün değildir. Mursi'ye ve Mısır halkına karşı verilen bu haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları, başta bir AK Partili Milletvekili ve bir hukukçu olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!