''Ata Yolunda Tarihe Yolculuk Konvoyu''

Kavak Dernekleri Federasyonu (KADEF) ve Kavak Belediyesi’nin işbirliğiyle "Ata Yolundan Tarihe Yolculuk Konvoyu" düzenlendi.

''Ata Yolunda Tarihe Yolculuk Konvoyu''
''Ata Yolunda Tarihe Yolculuk Konvoyu''
GİRİŞ 24.05.2015 17:43 GÜNCELLEME 24.05.2015 17:43

Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden başlayan konvoya katılan çok sayıda vatandaş, Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu’ya geçtiği yolu takip ederek, Ataköy Mahallesi, Mamur Dağı, Karga Deresi'ni takip ederek Kavak ilçesine ulaştı.

İlçedeki Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalığa hitap eden KADEF Genel Başkanı Yılmaz Karagöz, milli mücadele tarihinin Kavak'ta yazıldığını belirtti. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan çıkıp Havza’ya giderken ilk uğradığı yerin Kavak ilçesi olduğunu anlatan Karagöz, ''Bu tarihi gerçeği ayakta tutmak için bu sene dördüncü kez Ata yolundan Kavak’a kadar yürüyoruz. Kavak’ın tarihte olan yerini haklı olarak sağlamlaştırmak istiyoruz'' dedi.

Etkinliğe, Samsun Vali Yardımcısı Necmi Kurt, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı