Genel seçimlere doğru

CHP İlkadım İlçe Başkanı Arzu Sabuncu, "Taşeron işçilerin sayısı her geçen gün artıyor ve hakları gasp ediliyor. İşçilerimizin hak arama eylemleri sonuçsuz kalıyor" diye belirtti.

Genel seçimlere doğru
Genel seçimlere doğru
GİRİŞ 24.05.2015 17:56 GÜNCELLEME 24.05.2015 17:56

Sabuncu, yaptığı yazılı açıklamada, taşeron işçilerin CHP'nin iktidarında sendikası olacağını belirterek taşeron işçisi olmayacağını kaydetti.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre, Samsun'da işsizliğin arttığını ifade eden Sabuncu, işsizlikle mücadele edeceklerini belirterek şunları kaydetti:

"Taşeron işçilerin sayısı her geçen gün artıyor ve hakları gasp ediliyor. İşçilerimizin hak arama eylemleri sonuçsuz kalıyor. Gençlerimiz gelecek kaygısıyla bir gün sonrasını bile hesaplayamıyor. Bu durum ise toplumda şiddetti tetikliyor. Hepiniz özgür, bağımsız, sendikalı ve kadrolu işçi olacaksınız. Toplu sözleşme hakkınız olacak. Biz, emekten, alın terinden, güzellikten, kazançtan yanayız. Herkesin kazanmasını, herkesin üretmesini, her evde huzur olmasını istiyoruz. Bunun yolu herkes çalışırken geleceğe umutla bakmalı, geleceğini 'yarın ne olacağım' diye bir kaygı üzerine kurmamalı. Geleceğini güven içinde inşa etmeli. Bunun yolu da taşeron işçiliği bitirmektir. CHP iktidarında taşeron işçi kavramı olmayacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor - Fatih Karagümrük! CANLI
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!