Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesi, Bursa'da Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri tarafından protesto edildi.

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
GİRİŞ 24.05.2015 18:54 GÜNCELLEME 24.05.2015 18:54

Orhangazi Parkında toplanan platform üyeleri adına açıklama yapan İnsan Haklarını Koruma Gençlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Mustazaflar Cemiyeti) İl Başkanı Cemil Genç, Mursi'nin iktidardan uzaklaştırılmasını, mağduriyetini ve idama mahkum edilmesini kınadı.

Genç, Mısır'da yaklaşık iki sene önce cunta yönetimin darbeyle Mursi hükümetini devirdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Cunta yönetimi, Muhammet Mursi ve Muhammed Bedii'nin içinde bulunduğu 106 kardeşimize idam cezası verdi. Bizler Bursa'daki toplum sivil kuruluşları ve Peygamber Sevdalıları Platformu olarak en azından buradan şahitliğimizi gösterme adına bir basın açıklamasıyla bu olayı iletme gereği duyduk. İnşallah bugün burada idam kararlarını protesto edeceğiz. Türkiye genelinde çeşitli illerde platformumuzun basın açıklamaları oluyor. Önümüzdeki günlerde inşallah değişik etkinliklerle biz bu olayı gündeme getirmeye gayret edeceğiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi