Bursa'daki otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemi

Mahkemece serbest bırakılan 11 kişi, metal işçilerine destek vermek dışında amaçlarının olmadığını bildirdi

Bursa'daki otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemi
Bursa'daki otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemi
GİRİŞ 24.05.2015 19:03 GÜNCELLEME 24.05.2015 19:03

Bursa'daki otomobil fabrikası işçilerinin eyleminde "provokatörlük yaptıkları" gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan 11 kişi, metal işçilerine destek vermenin dışında bir amaçlarının olmadığını söyledi.

Bursa Adalet Sarayı önünde grup adına gazetecilere açıklama yapan Yıldırım Doğan, beş gündür arkadaşlarıyla gözaltında tutulduklarını ve bugün adliye sevk edildiklerini söyledi.

Nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldıklarını anlatan Doğan, "Biz, Metal İşçileri Birliği üyeleriyiz. İşçiyiz. Burada on binlerce metal işçisinin mücadelesine destek verdik. Onların mutluluğu ve ücretlerinin artması için kavga verdik. Başka bir amacımız yok" dedi.

Doğan, kimseye şiddet uygulamadıklarını savunarak, şöyle konuştu:

"Herhangi hukuki bir dayanak olmadan bizi terör örgütü üyeliğiyle suçladılar. Ancak bu iddiaların hepsi çöktü mahkemede ve bütün arkadaşlarımız serbest bırakıldı. Herhangi bir delil yoktu. Tek suçumuz metal işçisinin haklı mücadelesini savunmaktı. Mahkemede de söyledik ve kimseyi şiddete teşvik etmedik. Haklı mücadelemiz, fabrika önüne gitmemiz, işçi arkadaşlarımızla görüşmemiz ve işçi arkadaşlarımızın bizimle buluşması suç olarak önümüze konuldu. Sürekli fabrika işçileriyle bir araya geldiğimiz bir kurul vardı. Bu kurulu da kötülemek istediler. Ama bu da düştü."

Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak