Gizli tanığın yargılanmasına karar verildi

Ergenekon davasında “Örgütün medya ayağını biliyorum” diye ifade veren gizli tanık Mart’ın yargılanmasına karar verildi.

Gizli tanığın yargılanmasına karar verildi
Gizli tanığın yargılanmasına karar verildi
GİRİŞ 25.05.2015 06:28 GÜNCELLEME 25.05.2015 06:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ergenekon davasında “Örgütün medya ayağını biliyorum” diye ifade veren gizli tanık Mart’ın, ‘yalan beyan, iftira, hakaret’ suçlarından yargılanmasına karar verildi. Savcılığın talebiyle Mart’ın koruması kaldırıldı.

Ergenekon, Balyoz, Zirve Yayınevi, KCK, Erzincan ve Turgut Özal’ın zehirlenerek öldürülmesi gibi davalarda gizli tanık ifadelerine dayandırılarak birçok kişi suçlanmış ve cezaevine girmişti. Bu yargılamalarda tartışma konusu olan ‘gizli tanıklarla’ ilgili 2012 yılında mağdurlar ve avukatlarında suç duyurularında bulunulmuş ve hem İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Emniyet Genel Müdürlüğü soruşturmalar açmıştı. 
 
‘Medya ayağını biliyorum’

 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Genel Soruşturma Bürosu’nun üç yıl yürüttüğü soruşturmalarda ilk olarak Ergenekon davasının gizli tanıklarından ‘Mart’ın yargılanmasına karar verildi. Gizli tanık Mart, kapatılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen Ergenekon davasının 1 Kasım 2012 tarihli duruşmasında “Ergenekon’un medya ayağını biliyorum” iddiasında bulunup bazı kişiler aleyhine ifade vermişti. İfadelerde adı geçenlerin ‘yalan beyan, iftira ve hakaret’ suçlamasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine soruşturma başlatılmıştı. 
 
Koruması kaldırıldı
 
Savcılık, gizli tanık Mart’ın korumasının kaldırılarak kimlik bilgilerinin tespiti için özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının sonra Ergenekon davasını devralan İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu. Mahkeme de talebi inceleyerek gizli tanık Mart’ın koruma kararının kaldırılmasına, hakkında kamu davası açılmasına hükmetti. Savcılık önümüzdeki günlerde tanık koruma programı görevlilerinden bilgileri alarak sanık sıfatıyla gizli tanık Mart’ın ifadesini alacak.
 
Gizli tanık Ahmet’in bilgileri de istendi
 
GİZLİ tanık Mart dışında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nden aynı davada tanıklık yapmış gizli tanık Ahmet’in kimlik bilgilerini istedi. “Talepte mahkemenizin kasasınında muhafaza edilen kimlik bilgilerinin bulunduğu zarf açılarak gizli tanık Ahmet’in kimlik bilgilerine esas belgelerin onaylı birer örneğinin Başsavcılığımıza gönderilmesi rica olunur” denildi. Ergenekon davasında dinlenen gizli tanık ‘Ahmet’, 25 yıla yakın bir süre Hizbullah içinde yaşadığını belirterek “Örgütün devlet içindeki bir güç tarafından kurulduğunu düşünüyorum” demişti.

YORUMLAR 1
  • tenis 8 yıl önce Şikayet Et
    fareliköyün sırrı gibi oldu bu ülkede hiç darbe tehdidi falan yokmuş ergenekonın izi bile yokmuş,aklınızı peynir ekmeklemi yediniz bu günkü özgürlüğümüzü yarı yarıya bu adamlara borçluyuz siz kalmışsınız düğün bayram yargılanacak diyorsunuz tekrar darbe günleri gelirse hiç şaşmayın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!