Paralel Yapı'nın Aselsan planı deşifre oldu

Paralel Yapı'nın, sözde Selam soruşturmasına ASELSAN cinayetlerini de ekleyip ölümleri masum insanlara yıkma planı yaptığı anlaşıldı.

Paralel Yapı'nın Aselsan planı deşifre oldu
Paralel Yapı'nın Aselsan planı deşifre oldu
GİRİŞ 25.05.2015 07:08 GÜNCELLEME 25.05.2015 07:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Paralel Yapı'nın sözde Selam soruşturmasına ASELSAN cinayetlerini de dahil edip şüphelileri bu cinayetlerden sorumlu tutmak için kurgu çalışması yaptığı ortaya çıktı.

Paralel Yapı'ya yakın polise ve savcılar tarafında yürütülen sözde Selam soruşturmasını devralan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan, soruşturma kapsamında 2011'de ASELSAN dosyasının celp edildiğini belirledi. Dosya, eski özel yetkili savcı İsmail Tandoğan tarafından Ankara Savcılığı'ndan istenerek soruşturma dosyasına ek yapılmıştı.

HİÇBİR İRTİBATI YOK

29 Aralık 2011'de Ankara Savcılığı'na yazılan yazıda, ASELSAN çalışanları Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal ve Evrim Yançeken'in ölümleriyle ile ilgili yürütülen soruşturma dosyasının bir örneğinin talep edildiği görüldü. Yürüttüğü Devrimci Karargâh soruşturmasında bir MİT haber alma elemanının kimliğini iddianameye açıkça yazarak deşifre eden bu savcının, sözde Selam soruşturması şüphelilerinin bu cinayetleri işledikleri iddiası ile çalışma yaptığı anlaşıldı. Dosyanın neden celp edildiğini merak eden Başsavcı Vekili İrfan Fidan, cinayetler ile Selam dosyası arasında irtibat kurulacak herhangi bir evrak, bilgi ve belge bulunup bulunmadığını araştırdı. Dosyada bir bulguya rastlayamayan Fidan, savcılıkça gönderilen dosya örneğini İstanbul Terör Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yönlendirip irtibat bulunup bulunmadığını, bir kez de emniyetin araştırılmasını istedi. Emniyet tarafından hazırlanan 25 sayfalık raporda da her iki soruşturma arasında bağlantı olabilecek en ufak bir evrak veya bilgi bulunamadığı belirtildi.

ÜZERLERİNE KALACAKTI

Sözde Selam dosyasında hiçbir şiddet eylemi tespit edilememesi üzerine ASELSAN cinayetlerinin bu dosya ile zoraki yorum ve uydurma gerekçelerle irtibatlandırılmak suretiyle çok sayıda kişinin bu ölümlerden sorumlu tutulmak istendiği belirlendi. Dosyanın celp edilmesinin sebebi bu ölümlerle hiçbir irtibatı bulunmayan kişileri, ASELSAN ölümleri ile ilişkilendirmekti. Hiçbir şiddet ya da terör eylemi tespit edilemeyen zoraki yorum ve uydurma gerekçelerle soruşturma kapsamına dâhil edilen çok sayıda kişiyi ölüm olaylarından sorumlu tutmak için kurgu yapıldığı anlaşıldı.

3 BAŞARILI MÜHENDİS ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

ASELSAN A.Ş'de mühendis olarak çalışan Hüseyin Başbilen 4 Ağustos 2006'da aracında boğazı ve bileği kesilmiş halde bulunmuş, 16 Ocak 2007'de ise mühendis Halim Ünal'ın kafasına isabet eden tek kurşunla öldüğü haberi gazetelere yansımıştı. 10 gün sonra da bir başka ASELSAN çalışanı mühendis Evrim Yançeken oturduğu binanın altıncı katından şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybetmişti. ODTÜ mezunu 3 mühendisin önemli askeri projeler üzerinde çalıştıkları ve bu nedenle öldürüldükleri iddia edilmişti. Fakat yürütülen soruşturmalarda bugüne kadar ciddi hiçbir mesafe kat edilemedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 3
  • Istanbullu 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardesler bakin Almanya müthis calkalaniyor BND Amerika Istibahratina calisoyrmus bu cikti gün yüzüne Türkiyedede Paralel yapi bunlara calisiyordu ve Amerika her istedigini yaptiriyordu.Düsünün Bahimsiz bir Türkiye kendi Üreten ona buna Ihtiyaci olmayan,Kibris savasini bi Düsünün Parca vermedi ucaklar kalkmadi.
    Cevapla
  • fikret 8 yıl önce Şikayet Et
    mühendislerimizin ölüm emrini verenler ve öldürenlerde İnşallah en kısa zamanda aynı akıbete uğrasınlar
    Cevapla
  • şişman çocuk 8 yıl önce Şikayet Et
    Öldürenlerle faili bulmaya çalışanlar aynı taraftı. İnşallah yeni Türkiye'de gerçek ortaya çıkar !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!