Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Yaban hayvanlarını korumak için var gücümüzle çalışıyoruz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
GİRİŞ 25.05.2015 12:19 GÜNCELLEME 25.05.2015 12:19

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaban hayvanlarını korumak için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 12 yılda İzmir'deki hayvanlar için yoğun bir faaliyet gerçekleştirildiği bildirildi.

Açıklamada, İzmir'de yaban hayatının devamı için 2003-2014 arasında 10 bin 500 kilogram yem bırakıldığı, yine 2014 yılında 103 suni leylek yuvası oluşturulduğu, gerek avlanma, gerek kaza, gerekse zorlu yaşam şartlarında yaralanan 830 yaban hayvanının tedavisi ve rehabilitasyonu yapılarak, tekrar doğal yaşam alanlarına bırakıldığı kaydedildi.

Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığının, ülke genelinde aşırı soğuk ve yoğun kar yağışı dönemlerinde yaban hayvanlarını yemleme çalışması yaptığı ifade edilen açıklamada, yaz mevsiminde yaşanacak aşırı sıcaklarda da yaban hayvanları için bir dizi çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada görüşüne yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gerek Türkiye genelinde gerekse İzmir'de yaban hayvanları koruyup kollamak için faaliyetlere devam ettiklerini belirtti.

Eroğlu, "Bu hayvanların da canı var, yeme-içme gibi ihtiyaçları var ve biz bu ihtiyaçları gideriyoruz. Yaban hayvanlarını korumak için var gücümüzle çalışıyoruz. Elimiz ve şefkatimiz hayvanların üzerinde olacak" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı