Başkan Çetinkaya, Adrasan Göleti'nde incelemede bulundu

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yapımı devam eden Adrasan Göleti'nde incelemelerde bulundu.

Başkan Çetinkaya, Adrasan Göleti'nde incelemede bulundu
Başkan Çetinkaya, Adrasan Göleti'nde incelemede bulundu
GİRİŞ 25.05.2015 12:21 GÜNCELLEME 25.05.2015 12:21

İlçede Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Adrasan Göleti'nde gövde dolgusu çalışmaları sürüyor. Gölette gelecek yıldan itibaren su tutulmaya başlanması planlanıyor.

Başkan Çetinkaya, ilçede DSİ'nin büyük yatırımlar yaptığını, Toptaş Göleti'nin tamamlandığını ve kullanımına başlandığını, Adrasan Göleti'nde ise çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Adrasan Göleti'nin tamamlanmasıyla bölgede yaklaşık 6 bin dekar tarım arazisinin modern şekilde sulanmasının sağlanacağını bildiren Çetinkaya, bu sayede göletin hem Adrasan hem de Kumluca'nın tarım üretimine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

İlçede tarımsal üretim yıl boyunca yapılamadığını dile getiren Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Çok verimli topraklarımız olmasına rağmen su sıkıntısı nedeniyle bu üretimi 12 aya çıkartamıyoruz. Hükümetimizin ilgili bakanlıklarına ilettiğimiz, ilçemize yeni göletlerin yapılması talebimiz var. Bu taleplerimizden biri Toptaş Göleti faaliyete geçti. Adrasan Göleti'nde ise çalışmalar sona yaklaşıyor. İnşallah gelecek yıldan itibaren Adrasan Göleti’miz de tamamlanacak ve kullanıma başlayacak."

İlçede dokuz ayrı bölgeye daha gölet yapılmasını arzuladıklarını ifade eden Çetinkaya, bu göletlerle ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini, şartları en uygun olan bölgeden yapılmasını ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'