Milli Savunma Bakanı Yılmaz Sivas'ta

Bakan Yılmaz, Sivas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen "Evimde Sağlıklı ve Mutluyum" adlı projenin tanıtım toplantısına katıldı

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Sivas'ta
Milli Savunma Bakanı Yılmaz Sivas'ta
GİRİŞ 25.05.2015 12:24 GÜNCELLEME 25.05.2015 12:24

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, devletin hizmete ihtiyacı olana evlat, koruma ve şefkate ihtiyacı olana ise anne ve baba olduğunu söyledi.

Sivas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen "Evimde Sağlıklı ve Mutluyum" adlı projenin, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Yılmaz, medeniyetin ölçüsünün insana verilen değerden geçtiğini belirtti.

İnsanına değer veren ülkelerin medeniyet seviyesinin yüksek olduğunu, değer vermeyenlerin ise medeniyet kelimesinden bahsetmesinin mümkün olmayacağını ifade eden Yılmaz, "Allah'a hamdolsun iyi bir durumdayız çünkü biz insanı eşrefi mahlukat bildik, yani yaratılanların en değerlisi bildik ve hizmetin en iyisine layıktır diye düşündük" dedi.

Hizmetin, devletin organlarıyla ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla verildiğini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Devlet, hizmete ihtiyacı olana evlattır, koruma, şefkat ihtiyacı olana da babadır, annedir. İşte bugün bu hizmetlerden bazılarını gördük. Bu hizmetin gerçekleştirilmesinde bakanlıklarımıza, koordinasyonu yapan Valiliğimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah yüzlerini ak eylesin, menzile yüz akıyla varmak bu çalışmaları tamamlamakla, bu çalışmaların sayısını artırmakla olur."

Engellilere 50 akülü tekerlekli sandalye verildi

Her kurumun yaptığı hizmetlerle ilgili Sivas halkına her yıl bilgi sunması ve adeta hesap vermesi gerektiğini belirten Yılmaz, projenin gerçekleşmesinde katkısı bulunanlara teşekkür etti.

Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının faaliyetleri hakkında bilgi vererek, "Evimde Sağlıklı ve Mutluyum" projesi kapsamında 50 yaşlıya evinde temizlik ve sağlık hizmeti verileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer yetkililer, hayırsever iş adamı ve sivil toplum örgütlerince temin edilen 50 akülü tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi engellilere teslim etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat