Edirne'de Aktif Yaşlanma Merkezi açıldı

Vali Dursun Ali Şahin, doğum oranlarının düşmesinin dünya için büyük felaket olduğunu belirterek, "Bu dünya için uyuşturucudan daha beter bir durumdur" dedi.

Edirne'de Aktif Yaşlanma Merkezi açıldı
Edirne'de Aktif Yaşlanma Merkezi açıldı
GİRİŞ 25.05.2015 13:44 GÜNCELLEME 25.05.2015 13:44

Şahin, Trakya Üniversitesi ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Ayşekadın Aile Hekimliği içerisinde oluşturulan Aktif Yaşlanma Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın en büyük sorununun nüfusun yaşlanması olduğuna dikkati çekti.

Vali Şahin, "Yaşlılar evlerinde olursa karamsarlığa düşerler bu yüzden yaşamlarına bir aktivite katmak lazım. İlimiz yaşlı sayısı bakımından Türkiye'de en ileri kentler arasında. Maalesef dünya için en büyük felaket doğum oranlarının düşmesi. Bu dünya için uyuşturucudan daha beter bir durumdur. Bu sadece Türkiye için bir sorun değil dünya için sorun. Bir çocukla yetinme... Atatürk'ün 1936'da bir açılış töreninde 'Sizden 3 çocuk istiyorum, biri devlet için, biri anne, biri baba için olacak' diye konuşması sanki bugünkü nesle hitap ediyor gibi geliyor bana" değerlendirmesinde bulundu.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük de "Türkiye'de ilk olan" Aktif Yaşlanma Merkezi'ni açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Açılış törenine, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nezih Dağdeviren ile davetliler katıldı.

Açılışın ardından Vali Şahin, merkezi gezerek bilgi aldı.

Merkezde, kitap okuma, egzersiz, hobi alanları ve poliklinikler yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!