Pazaryeri'nde "3. Geleneksel Pazarcıklılar Buluşuyor" etkinliği

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, "3. Geleneksel Pazarcıklılar Buluşuyor" etkinliği düzenlendi

Pazaryeri'nde "3. Geleneksel Pazarcıklılar Buluşuyor" etkinliği
Pazaryeri'nde "3. Geleneksel Pazarcıklılar Buluşuyor" etkinliği
GİRİŞ 25.05.2015 13:51 GÜNCELLEME 25.05.2015 13:51

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, "3. Geleneksel Pazarcıklılar Buluşuyor" etkinliği düzenlendi.

Pazaryeri Belediyesinin ev sahipliğinde Küçükelmalı mesire alanında gerçekleştirilen etkinliğe, Kaymakam Vekili Kadir Apaydın, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, AK Parti Bilecik Milletvekili adayı Halil Eldemir, Bursa Pazarcıklılar Dernek Başkanı Bahri Turan, Bozüyük Pazarcıklılar Dernek Başkanı Ali Şahinoğlu, Bursa ile Bozüyük'te yaşayan Pazaryerililer ve vatandaşlar katıldı.

Yalçın, burada yaptığı konuşmada, böyle etkinliklerin birlik, beraberlik ve kardeşlik anlamında Pazaryerililer için önemli olduğunun altını çizerek, "Pazaryeri'nin nüfus kütüğüne baktığımızda 98 bin kayıtlı kişi görünüyor ama ilçemizde köylerle birlikte 10 bin 400 kişi yaşamakta. Yani her 10 kişiden 8 kişi göç etmiş. İşte bu sebeple böyle etkinlikler bizlerin bir biriyle olan bağlarını güçlendiriyor. İlçeden göç edenlerin birçoğu dışarıda iş adamı olmuş. Şimdi yavaş yavaş kendi ilçelerine iş sahası açmaya başladılar, belki de bu göç bizlere bir avantaj sağladı. Yine ilçeden göç edenlerden şuan 2 bakanımız ve bürokratlar var. Hemşerilerimiz sayesinde kentte gelişmeler başladı" dedi.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından İlçe Müftüsü birlik, beraberlik, kardeşlik ve bereket için dua ettirdi. Yaklaşık bin 500 kişiye pilav ve ayran ikramı yapılan etkinlik, çocuklar ve aileler arasında yapılan değişik yarışmalarla sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış