Göller Yaylası'nın 40 yıllık su problemi bitiyor

Yaylaya ramazanda su verilmeye başlanacak

Göller Yaylası'nın 40 yıllık su problemi bitiyor
Göller Yaylası'nın 40 yıllık su problemi bitiyor
GİRİŞ 25.05.2015 13:52 GÜNCELLEME 25.05.2015 13:52

Kozan ilçesine bağlı Göller Yaylası'nın 40 yıllık su probleminin giderileceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaylanın su sıkıntısını giderecek projenin temel atma töreni Kozan ASKİ binası önünde gerçekleştirildi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilçede bir rüyanın gerçekleştiğini belirtti.

Torosların eteklerindeki Türkmenler ve Yörüklerin hep ihmal edildiğini savunan Sözlü, şunları kaydetti:

"Yıllardır iktidarlara krediler verilmiştir ama iktidarların süresi bittiğinde avuçlarında bir şey kalmamıştır. Torosların eteklerindeki ilçelerimizi yılların ihmal edilmişliğine terk etmedik. 13 aydır yaptıklarımız bunun en güzel örneğidir. Önümüzdeki 4 yılda da eksikleri tamamlayacağız Allah'ın izniyle. İhmal edilmişliğe, itilmişliğe son vereceğiz. Torosların eteklerindeki, Çukurova'daki Türkmenler bundan sonra hak ettiği hizmeti alacak."

Bölgeye hizmetin aralıksız süreceğini açıklayan Sözlü, şu ifadeleri kullandı:

"16 yıldır belediye başkanıyım ve Allah şahittir ki, partimizin teşkilatlarından ve genel merkezimizden bir baskı görmedim, kimse bize bir dayatmada bulunmadı. Zamanında 40 milyon liraya yapılmaya cesaret edilemeyen Göller Yaylası su projesinin yapımı için söz verdik ve gereğini yerine getiriyoruz. Göller Yaylası'ndan Saimbeyli'ye çıkan 30-35 kilometrelik asfalt yolu da yapacağız. Göller Yaylası-Kozan yolunu de seçimden sonra 3 şeritli, modern hale getirmek için çalışma başlatacağız. O yolu da iki ayda bitireceğiz. Ekiplerimiz gece-gündüz çalışılacak, bu işler zamanında bitecek. Su geldikten, yol yapıldıktan sonra Göller Yaylası cazip bir yer olacak. Ondan sonra gecekondulaşma olmasın diye, yaylanın imarını yapacağız. Çağdaş bir Avrupa yerleşkesi gibi olacak. Toroslardaki yerleşim birimlerimizin her biri bir Davos olmalı. Bölgede gecekondulaşmaya müsaade etmeyeceğimiz de bilinsin. Kozan-Mansurlu, Mansurlu-Feke yollarını da asfalt yapıyoruz. Bunlar ihaleler hariç ekstra yapacağımız yollar. Cumhuriyet döneminde Adana'da bu kadar kısa sürede 2 bin kilometre nitelikli yol, kimsenin yapamadığı bir iştir. Bunları bitireceğiz ve 2016'da da inşallah kalan yolların hepsini tamamlayacağız."

"2015'te Adana'da susuz yer kalmayacak' demiştik"

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar ise Adana'da yayla turizmine yoğun rağbet olduğunu belirtti.

Pekar, "Göller Yaylası’nda insanlarımız su sorunu yaşıyordu. Kışın yağan karı damlarda biriktiriyor ve tankerlerle su taşıyorlardı. Bu projenin önemi biraz da burada yatıyor. Yaz aylarında 30-40 bin, hizmet edeceği alanla 60 bin nüfusa ulaşan bir sahayı kapsıyor. Bir sözümüz vardı, '2015'te Adana'da susuz yer kalmayacak' demiştik. Göller Yaylası da bunlardan bir tanesi. Adana bölgesinin tamamında projelendirmiş olduğumuz 500 kilometrelik içme suyu hattının 22 kilometresi Göller Yaylası'nda" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından projenin temel atma töreni gerçekleştirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu