Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi inşaatı

İçme suyu ile teknik ve idari merkez binasının ihaleleri tamamlandı

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi inşaatı
Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi inşaatı
GİRİŞ 25.05.2015 15:52 GÜNCELLEME 25.05.2015 15:52

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde Teknik ve İdari Merkez Binası ile İçme Suyu Tesisi İsale-Şebeke Hattı ve Depo ihalesinin gerçekleştirildiği bildirildi.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde Teknik ve İdari Merkez Binası ile İçme Suyu Tesisi, İsale-Şebeke Hattı ve Depo ihalesi gerçekleştirilmesiyle merkezde yapılacak inşaatların ihale süreçleri tamamlanmış oldu.

Kayak tesislerine yapılacak 4 katlı Teknik ve İdari Merkez Binası, brüt 2 bin 750 metre kare alana sahip olacak. Binada, araç giriş-çıkışının sağlanacağı 440 metrekarelik depo alanında teknik teçhizat ve ekipmanların güvenliği ile bakım onarım hizmetleri verilecek. Bina 24 yönetim personelinin çalışabileceği kapasitede yapılacak.

Teknik ve idari hizmetlerin yürütüleceği binada 12 ofis bulunacak ve bina misafirhane olarak da kullanılacak. Binanın çatı katında restoran, seyir terası olacak ve 10 araçlık açık otoparkı da bulunacak.

Karapınar ve Kabalaklı'daki kaynakların suyundan günübirlik tesisler, mekanik tesisler, turizm tesis alanları, resmi kurum tesis alanları, karakol ve sağlık ocağı tesislerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacak.

Öte yandan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde hava sıcaklığını ve kar kalınlığını ölçecek insansız otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun yapımı için de çalışmalar başladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti